Közélet

Klik: száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

Klik: száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

2015. március 31., kedd
Klik: száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit - tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

A száznegyvennégy általános- és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfőbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetű települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetűek - olvasható a Klik közleményében. A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelező testnevelésórák mellett élményszerű, közösségi, "a társas kohéziót erősítő" eseményeken is részt vehetnek. A Te is program szakmai vezetője, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyűjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban - olvasható a közleményben. A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.