Sport

Kézilabda: a bravúr után az év meccse következik a MOL-Pick Szegednek

Kézilabda: a bravúr után az év meccse következik a MOL-Pick Szegednek

2015. március 18., szerda
Kézilabda: a bravúr után az év meccse következik a MOL-Pick Szegednek
ilyes_ferenc_vs_dunkerque_mj

Vasárnap az év eddigi legfontosabb mérkőzését vívja a MOL-Pick Szeged, Vadkerti Attiláék a német Rhein-Neckar Löwent fogadják az újszegedi sportcsarnokban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A szenzációs odavágóval, és a párharccal kapcsolatban Ilyés Ferencet, a csapat átlövőjét kérdeztük.

Óriási

bravúrt hajtott végre

pénteken Mannheimben a MOL-Pick Szeged:

Juan Carlos Pastor

együttese egy rövid megingást leszámítva végig remekül kézilabdázott, és története során először győzött le német csapatot a Bajnokok Ligájában, ráadásul rögtön idegenben sikerült ez a tett a szegediek számára, így remek pozícióból várhatják a vasárnapi visszavágót, hiszen négygólos sikert arattak a SAP arénában. „Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahol valóban jól játszottunk, de végig attól tartottam, hogy majd jön egy hullámvölgy, és akkor ránk jönnek és megnyerik a mérkőzést, de szerencsére ez nem következett be. Azt gondolom, hogy főleg a csapatteljesítménynek köszönhetjük ezt a sikert, valamint annak, hogy támadásban magabiztosan játszottunk, nem adtunk el labdákat, és nem tudtak minket lekontrázni, ezzel elvettük tőlük a legnagyobb erősségüket. A kapusteljesítmény sem volt a részükről a legjobb, reméljük, hogy ez így is marad” - fogalmazott portálunknak a pénteki odavágóról

Ilyés Ferenc

. A Pick vezetőedzője, Juan Carlos Pastor több motivációs beszédet is tartott a találkozó előtt, az egyik ilyen alkalmával feltette azt a kérdést a játékosoknak, hogy mi volt életük eddigi legnagyobb eredménye, annak érdekében, hogy a kézilabdázók úgy álljanak hozzá a párharc első mérkőzéséhez, hogy most egy nagyon nagy dolgot hajthatnak végre, és egy olyan esély előtt állnak, amire mindig is emlékezni fognak. „Én azt gondolom, hogy ezt a győzelmet még sehova nem helyezném magamban, hogyha itthon sikerül olyan eredményt produkálnunk, hogy továbbjutunk, akkor azt mondom, hogy lehet értékelni ezt a meccset, viszont ha itthon nem tudunk olyan eredményt hozni, amivel továbbjutunk, akkor teljesen értéktelen a pénteki meccs” - mondta el a SZEGEDma.hu érdeklődésére az átlövő.

Csak az első félidő ment le

Nem végezte el a feladatot teljes egészében a MOL-Pick Szeged, a Löwen pedig egy olyan csapat, amely bárhol, bármilyen helyzetben képes a győzelemre, így nem dőlhetnek hátra a Pick játékosai sem, hiszen a németek biztosan nem úgy érkeznek majd a Tisza-parti városba, hogy feladták volna a párharcot. „Akár úgy is tekinthetjük, hogy ez csak az első félidő volt, most jön a második félidő. Bár még a hét elején járunk, de már elkezdtük a taktikát gyakorolni, próbálunk felkészülni mindenből, próbáljuk kitalálni, hogy mi az az új dolog, amit hozni fognak, biztos vagyok benne, hogy valamit kitalálnak majd. Mindenre fel kell készülnünk, akár emberfogásra, akár négy-kettes védekezésre, akár hatosfalra, mindenre próbálunk felkészülni, ezért már kedden elkezdtük, hogy mindenre tudjunk sort keríteni” - tért ki a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatos tervekre Ilyés Ferenc. A szegediek taktikája remekül sikerült az párharc első mérkőzésére is, Juan Carlos Pastor beváltotta ígéretét, remekül térképezte fel a Löwent, és egy roppant részletes tervvel a németek szinte minden erősségét sikerült hatástalanítania a spanyol mesternek, miközben a Pick végig koncentráltan és eredményesen játszott a világ egyik legjobb csapatának otthonában. „A védekezésünk jól működött, nagyon jól kitalálta a mester ezt az eltolt öt-egyet, nagyon jól megoldottuk ezt, nem nagyon tudták ennek az ellenszerét. Azt gondolom, hogy a Löwen egy jó csapat, tele vannak jó játékosokkal, videózni fognak, és biztos ki fognak találni valami újat, ami működhet, ezért kell nekünk még jobban felkészülnünk vasárnapra” - tette hozzá a MOL-Pick Szeged átlövője. Ilyés Ferenc a közelmúltban egy, a szülővárosa által adományozott elismerésben is részesült, a székelyudvarhelyi játékos az Udvarhelyért-díjat kapta meg a várostól. „Nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltak Székelyudvarhelyen, egyáltalán az, hogy ennyi idő után is még gondolnak rám, és egy fiatal város díját nekem ítélik, az nagyon megtisztelő. Sajnáltam, hogy nem tudtam hazamenni átvenni, de a szüleim ott voltak, és átvehették, nagy dolog ez, hogy ennyi idő után is gondolnak rám” - mondta el a díjjal kapcsolatban Ilyés Ferenc. Vasárnap tehát az idei szezon legnagyobb mérkőzése következik az újszegedi sportcsarnokban, a Rhein-Neckar Löwen elleni visszavágó 17:15-kor kezdődik. Szinte biztos, hogy telt ház lesz a csarnokban, az összes ülőjegy elkelt már, és mint arról a

klub honlapja is beszámol

, az állójegyek is csak korlátozott számban kaphatóak már, a maradék belépőket csütörtökön 15 órától lehet megvásárolni az újszegedi sportcsarnokban, az állójegyek 2000 forintba kerülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.