Közélet

Kész Zoltán képviselői eskütételével kezdődhet a parlament ülése

Kész Zoltán képviselői eskütételével kezdődhet a parlament ülése

2015. március 16., hétfő
Kész Zoltán képviselői eskütételével kezdődhet a parlament ülése

Az Országgyűlésben ma teheti le képviselői esküjét a veszprémi időközi parlamenti választáson mandátumot szerzett Kész Zoltán. A képviselők az ülésnap végén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket vitathatják meg, így egyebek mellett még utoljára napirendre kerülhet a kormány által 2016-re tervezett "kis népszámlás" javaslata is.

A Ház ülése 13 órakor, a közelmúltban elhunyt

Takács Gyula

volt MDF-es országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel indul.

Kész Zoltán

a napirend előtti felszólalásokat követően teheti le képviselői esküjét. A politikus függetlenként, de baloldali pártok és civil szervezetek támogatásával szerezte meg

Navracsics Tibor

korábbi helyét, aki európai biztosi tisztsége miatt mondott le egyéni képviselői mandátumáról. A márciustól alkalmazott új munkarendnek megfelelőn a képviselők ma két órán keresztül interpellálhatják a kormányt. A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes

Simon Róbert

a végrehajtási rendszer megújításáról, a szocialista

Varga László

a dolgozói szegénység és nyomor elleni fellépésről, a jobbikos

Z. Kárpát Dániel

a bankok átvilágításáról, míg az LMP frakcióvezetője,

Schiffer András

a moszkvai, magyar vonatkozású állambiztonsági iratok nyilvánosságáról kérdezheti a kabinetet. A házelnök előzetes napirendi javaslata szerint az azonnali kérdések és válaszok óráját követően a kedden elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági összegző módosító javaslatainak tárgyalásával zárulhat az ülésnap. A képviselők így egyebek mellett ekkor mondhatják el utoljára véleményüket a 2016 októberére tervezett "kis népszámlálás" kiírásáról, valamint a vasárnapi zárva tartást érintő legutóbbi módosítási javaslatokról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.