Közélet

Csökkennek a késések a Budapest-Szeged vasútvonalon (FRISSÍTVE)

Csökkennek a késések a Budapest-Szeged vasútvonalon (FRISSÍTVE)

2015. március 4., szerda
Csökkennek a késések a Budapest-Szeged vasútvonalon (FRISSÍTVE)

A Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon ismét végig járnak a vonatok, így a késések csökkennek, de a felsővezeték-rendszer helyreállítása még tart, így a menetrend szerinti közlekedés csak csütörtök hajnalban állhat helyre - közölte a Mávinform szerda délelőtt az MTI-vel.

Felidézték: hajnali négy órától nincs feszültség a felsővezetékben Kiskundorozsma és Szatymaz között. Az üzemzavart egy vasúti pályára dőlt fa okozta, amely megrongálta a felsővezetéket. Átmenetileg Kistelek és Szeged, illetve Balástya és Szeged között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A szegedi vonalon egy-másfél órás késések is voltak. Mostanra a fát eltávolították a sínekről, de a vezetékrendszer helyreállítása még időt vesz igénybe. Emiatt szerdán napközben még 15-20 perces késésekre kell számítani a szegedi vonalon. A végleges helyreállítást csak éjjel - vonatközlekedési szünetben - végzik el. Így a menetrendszerű közlekedés csütörtök hajnalban áll helyre - írta a Mávinform.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.