Közélet

Inkább a vadászatot tiltaná vasárnap a szegedi DK, mint a boltok nyitva tartását + SZAVAZÁS

Inkább a vadászatot tiltaná vasárnap a szegedi DK, mint a boltok nyitva tartását + SZAVAZÁS

2015. március 17., kedd
Inkább a vadászatot tiltaná vasárnap a szegedi DK, mint a boltok nyitva tartását + SZAVAZÁS
dk_sajtotajkoztato02kf

Másfél hónap alatt több mint négyezer aláírást gyűjtött össze Szegeden és környékén a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy népszavazásra bocsássák a vasárnapi zárva tartást.

Január végén hirdette meg

a vasárnapi zárva tartás népszavazásra terjesztéséről szóló aláírásgyűjtését a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete. A párt aktivistái március 14-ig országszerte gyűjtötték mindazok szignóját, akik a boltok zárva tartásáról népszavazással döntenének. Kezdeményezésük eredményéről kedd délután az egyik "érintett", a Dugonics téri Tesco szomszédságában számoltak be a sajtó képviselőinek. "Minden várakozásunkat felülmúló eredményt tarthatok a kezembe, az elmúlt másfél hónapban 4113 darab aláírást sikerült összegyűjtenünk" - mondta el

Binszki József

. A választókerületi elnök szerint Csongrád megye 1-es és 2-es választókerületében, de elsősorban Szegeden gyűjtötték az aláírásokat aktivistáik

Koromné Fenyvesi Rozália

, a szegedi DK ügyvezető alelnökének koordinálásával. Külön megköszönte a munkájukat, illetve mindazon emberek aláírását, akik nem hagyják, hogy az állam beleszóljon a magánéletükbe. Véleménye szerint a Nemzeti Választási Bizottságnak trükközések helyett be kellene ismernie, hogy az embereknek joguk van döntést hozni ebben az őket is érintő kérdésben.

dk_sajtotajkoztato03kf

"Azzal, hogy a családok együtt töltsék szabadidejüket, a Demokratikus Koalíció is egyetért, ennek azonban nem ez a módja. Javasoljuk a kormánynak, hogy akkor tiltsák a vasárnapi vadászatot is" - hangsúlyozta Binszki József. A DK szerint ezzel a lépésükkel elsősorban a nyomásgyakorlás növelése volt a céljuk a kormány irányában, a következő feladat, hogy hitelesített népszavazási aláírásgyűjtő ívek kerülhessenek az emberek elé. Külön sikernek tartja a párt szegedi szervezete, hogy az aláírásgyűjtés alatt harminc új tag lépett be a DK soraiba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.