Egyház

Imakilenced az ott maradás hőseiért

Imakilenced az ott maradás hőseiért

2015. március 24., kedd
Imakilenced az ott maradás hőseiért
imakilenced_borito

Kiválóan szerkesztett, gazdag tartalmú, értékes illusztrációkat, elmélkedésre alkalmas olvasmányokat kínáló imafüzetet jelentetett meg húsvétra a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány.

A kiadvány imakilenced végzéséhez ad segítséget az 1944 és 1954 között vértanúhalált halt hét ferences boldoggá avatásáért. A kilenc alkalomra felosztott imakönyv egy-egy fejezetet szán egy-egy szerzetesnek, illetve az első fejezet magáról a vértanúságról szól, az utolsó pedig a vértanúkért való hálaadást segíti. Az imafüzet összeállításánál a kötet szerkesztője,

P. Kálmán Peregrin

figyelemmel volt arra, hogy a kilencedet egyaránt végezhessék egyéni és közösségi imádságként; hogy ahol tudják, énekelhessék a megfelelő részeket, alkalmazhassák a ferences közösség imagyakorlatában megszokott imádságformákat, illetve hogy pap vezetésével – és annak hiányában is – összegyűlhessen a hívők közössége ezekre az imaalkalmakra. „A vértanúság hírében meghalt testvéreink élete a hűséges ott maradásról tanúskodik. Benne maradtak a kilátástalan helyzetben, bár talán el is mehettek volna, de ők nem hagyták el a rájuk bízottakat. Mindez a létezés ajándékára is ráirányítja figyelmünket, a lét, az ott lét, a jelenlét értékére – mutat rá

Dobszay Benedek

tartományfőnök rendtársai példájának értelmére. – Hét rendtársunk személye és a kanonizációjukért végzett imakilenced alkalmai a hit és az összetartozás kötelékeit szövik. Különösképpen is rábízom az egykori ferences templomok híveire e hét rendtársunk boldoggá avatásának ügyét. Kérjék Isten szolgáinak közbenjáró imáját papi és szerzetesi hivatásokért, értünk, ma élő ferencesekért, azért, hogy e hét rendtárs példája nyomán a helyi hívő közösségek is felismerhessék, hogy egyházközségeikben ma miképpen tudják követni és megélni Szent Ferenc lelkiségét.” Az Imakilenced a hét ferences szerzetes boldoggá avatásáért című kiadvány a Margit körúti ferences rendház portáján, illetve hamarosan a többi ferences templomban is igényelhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.