Sport

Hátország: a SZEOL SC nyerte az U15-ös megyei futsalbajnokságot

Hátország: a SZEOL SC nyerte az U15-ös megyei futsalbajnokságot

2015. március 7., szombat
Hátország: a SZEOL SC nyerte az U15-ös megyei futsalbajnokságot

A Hódmezővásárhelyt a döntőben legyőzve a SZEOL SC hódította el az U15-ös megyei futsalbajnokság bajnoki címét.

A 16 induló csapatból a SZEOL két gárdája, illetve a HFC és az L-IT SZEAC jutott be a március 1-i, vásárhelyi négyes döntőbe. Az első elődöntőben a SZEOL házi meccse büntetőkkel dőlt csak el, a másik ágon a házigazdák szűk sikert arattak a SZEAC felett. A döntő már simábban alakult, a szegediek négygólos sikerrel nyerték el az aranyérmet. Virágh József, a SZEOL SC trénere:

"A megyei futsal torna remek versenyeztetési lehetőséget nyújtott a nagypályás átmeneti időszak során. Az időzítésben problémát jelentett, hogy a gyermekek a nagypályás tavaszi szezonra való felkészülés alatt igen nagy terhelésnek voltak kitéve naponta, így sok volt a sérülés, köszönhetően annak, hogy a futsal más jellegű mozgást igényel. Érdemes lenne megfontolni, hogy legközelebb előbb rendezzék meg a bajnokságot, érjen véget már január első heteiben. A gyermekek nagy kedvvel készültek és vettek részt a játéknapokon, sok nagyon jó teljesítményt lehetett látni. A Közép csoportban nagy küzdelem folyt a továbbjutó helyekért, de végül a két továbbjutó csapat a döntőben is bizonyította, hogy a két legerősebb lépett tovább. A SZEOL SC "A" megnyerte a bajnokságot, míg a Pázsit SE a végén második helyezést elérő Hódmezővásárhely csapatától nagy csatában, az erős mezőnyfölénye ellenére kapott ki az elődöntőbe jutásért. Kellemes színfoltja volt a döntő mezőnyének a SZEOL SC "B", amely kizárólag 2001-es és 2002-es születésű játékosokból állt. Technikai tudásuk, tetszetős játékuk és fegyelmezettségük a döntőbeli harmadik helyet és a közönség szimpátiájának az elnyerést is eredményezte, a döntőbe jutásért jól megizzasztva a későbbi győztes SZEOL SC "A" 2000-es születésű játékosait. A 3. helyért játszott mérkőzésen fölényesen nyertek a SZEAC csapata ellen, akik csak nagy csatában maradtak alul a döntőbe jutásért a Hódmezővárhellyel szemben. A döntőben találkozó két csapat már a finálé előtti napon is találkozott az országos I. osztályú bajnokság 16. fordulójában, akkor a szegediek nyertek. A visszavágás lehetőségét nem tudták kihasználni a vásárhelyi gyerekek, a döntőt a SZEOL SC "A" csapata meggyőző fölénnyel nyerte."

Eredmények:

Negyeddöntő:

Móravárosi Kinizsi - SZEOL SC "B" 0-7 Szentes Junior FC - SZEOL SC "A" 2-8 Zsombó SE - L-IT SZEAC 1-4 Hódmezővásárhelyi FC - Pázsit SE 2-1

Elődöntő:

SZEOL SC "B" - SZEOL SC "A" 2-2 - büntetőkkel 1-2 L-IT SZEAC - Hódmezővásárhelyi FC 1-2

Bronzmérkőzés:

SZEOL SC "B" - L-IT SZEAC 6-2

Döntő:

SZEOL SC "A" - Hódmezővásárhelyi FC 6-2.

Gól: Mészáros Tibor (2', 4', 28'), Dézsi Botond (7'), Góra Márk (16'), Liliom Nataniel Axel (23'), ill. Vargacz Zikó János (13', 26').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.