Bulvár

Hat és fél év fegyházra ítéltek jogerősen egy albán kábítószercsempészt

Hat és fél év fegyházra ítéltek jogerősen egy albán kábítószercsempészt

2015. március 18., szerda
Hat és fél év fegyházra ítéltek jogerősen egy albán kábítószercsempészt

Jogerősen hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt az albán férfit, aki autójában elrejtve 24,5 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2013-ban.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 33 esztendős férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarországról. A vádlott Albániában 2500 euróért 51 csomag, összesen 24,5 kilogramm marihuánát vásárolt azért, hogy a drogot Olaszországba vigye, és ott eladja. Autójában a csempészéshez a hátsó lökhárító mögötti rész és a csomagtartó lemez között egy plusz lemez odahegesztésével rejtekhelyet alakított ki. A kábítószert eldugta, majd az átalakított részt lefestette. 2013. november 8-án a vádlott barátjával – aki a drogról nem tudva csak tolmácsként vett részt az utazásban – elindult lakóhelyéről, és november 9-én reggel Szerbia felől Magyarországra akart belépni a röszkei határátkelőn. A vádlott útlevelét kezelő határrendészeknek feltűnt a vádlott viselkedése, emiatt a gépjármű átvizsgálását rendelték el, és megtalálták az elrejtett kábítószert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.