Közélet

Harrach hátbatámadástól tart a Hír TV és a Magyar Nemzet részéről

Harrach hátbatámadástól tart a Hír TV és a Magyar Nemzet részéről

2015. március 24., kedd
Harrach hátbatámadástól tart a Hír TV és a Magyar Nemzet részéről
kdnp_harrach_itb (3)

A KDNP frakcióvezetője szerint a Hír TV pótolható, de nem az M1-gyel.

"Ma már nem ugyanaz a Hír TV és a Magyar Nemzet, mint eddig. Azt érzem, hogy van a kormánypárti politikusokban olyan jogos aggodalom, hogy ha ma még viszonylag kiegyensúlyozottak tudnak is lenni, egy választási kampányban egy olyan tulajdonosi indíttatásból, melyben több az érzelem és a sértettség, mint az elkötelezettség, hátba lehet támadni azokat, akik eddig a közös hajóban eveztek" – nyilatkozta a

Népszabadságnak

Harrach Péter

a KDNP hét végi tisztújításán a médiaegyensúly felborulásáról általa elmondottakat értelmezve. A frakcióvezető elismerte: valóban azt mondta, hogy a Hír TV pótolható, de azt nem, hogy az M1-gyel. „Nem is gondolja így?” – kérdeztük, mire a frakcióvezető úgy válaszolt: a köztévé, a nemzeti hírcsatorna nem Fidesz-tévé. Szerinte felépíteni újból egy olyan médiumot a jobboldalon, ami színvonalas és elkötelezett is, az nem két hónap alatt történik. Pedig erre szükség van, mivel úgy alakult, hogy a jobboldal az „ismert okok miatt” már nem számíthat a Hír TV-re, a Magyar Nemzetre és a Lánchíd Rádióra – nyomatékosította álláspontját. S hogy ellenzéki lenne-e a Magyar Nemzet és a Hír TV, ahogy Kövér László házelnök minősítette, Harrach Péter úgy válaszolt, „benne van ez a lehetőség” - írja a lap. A Magyar Nemzetről a frakcióvezető azt mondta: „Nagyon sajnálom, hogy egy olyan lap, melynek a története hosszú évtizedekre nyúlik vissza, és mindig, még a szocializmus idején is megőrzött valamit a függetlenségéből, nemzeti elkötelezettségéből, az emberi jogok iránti tiszteletből, az most ellehetetlenül”. Harrach a bojkott kapcsán úgy nyilatkozott: minden egyes esetben külön mérlegeli, hogy eleget teszek-e egy esetleges Hír TV-felkérésnek. A Simicska–Orbán-konfliktusról az a véleménye, hogy nem két ember küzdelméről van szó, hanem egy nagyvállalkozónak a személyes sértettségéről és brutális támadásáról a miniszterelnök ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.