Közélet

Gyermekek segítettek gyermekeknek - jótékonysági koncert az IH-ban + FOTÓK

Gyermekek segítettek gyermekeknek - jótékonysági koncert az IH-ban + FOTÓK

2015. március 30., hétfő
Gyermekek segítettek gyermekeknek - jótékonysági koncert az IH-ban + FOTÓK
flora

A "Gyerekek a Gyerekekért" jótékonysági koncertet másodszor rendezték meg március 27-én, pénteken a szegedi IH Rendezvényközpontban. Az esemény két kislány Flóra és Boglárka ötlete alapján jött létre, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson súlyosan beteg gyermekeknek. Megkönnyíteni és derűsebbé kívánják varázsolni azt, ami első hallásra felfoghatatlannak tűnik.

A közönséget már az elején elvarázsolta az est sztárvendége

St. Martin

szaxofon művész, a magyar instrumentális zene első számú előadója, ismert zeneszerző. A sokoldalú előadóművész szaxofon játéka mellett a pánsíp finoman zengő hangjával is elbűvölte a hallgatóságot. Közvetlensége, humora mindenkit magával ragadott. A koncert további szereplői profi, gyermekénekesek, a TV2 „Az ének iskolája” című műsor döntősei voltak. A műsor tündéri háziasszonya

Tabatabai Nejad Flóra

és vendégei

Berki Artúr

, a 2014-es „Az ének iskolája” évfolyamelső diákja, a különleges hangú, kiváló tehetségű

Kurcz Szandi

, a mindig mosolygós

Izsó Bogi

, és a tini lányok kedvence,

Venczli Alex

szórakoztatta a nézőket. A programot megálmodó lányok Tabatabai Nejad Flóra és

Ónodi Boglárka

egy új formációval is meglepték a jelenlévőket. Az Angels néven frissen megalakult együttesük bemutatkozó műsorában az ének és zongora együtt örvendeztette meg a közönséget. A műsorban szegedi énekesek is szerepeltek Lehóczky Luca és Jójárt Zsófia személyében. Az esemény zárásaként mester és tanítványa Matuska Tímea énektanárnő és Tabatabai Nejad Flóra duettjét, a Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus kíséretében hallgathattuk meg. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével támogatta a jótékonysági kezdeményezést, külön köszönjük a Naturtex Kft-nek, hogy támogatásával a rendezvény megvalósulásához a helyszínt biztosította. A közönség többször is vastapssal jutalmazta a művészeket, a gyerekeknek sikerült mosolyt, vidámságot varázsolni a lelkes közönség életébe.

image (6)

A szervezők a "Gyerekek a Gyerekekért" jótékonysági rendezvény nevéhez és szellemiségéhez híven minden alkalommal egy gyermekcsoportot támogat. Az idei koncert kedvezményezettje a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Endokrinológiai Osztálya lesz. A tervek szerint a gyerekek az adományt - egy játszósarkot is magába foglaló - gyerekváró kialakításával beteg társaik helyzetének megkönnyítésére, felvidítására szánják. A váró látvány terve már elkészült, és a költségek függvényében kerül majd kialakításra. A gyerekek jótékonysági munkáját a Gyógyító Angyal Alapítvány segíti és céljaikat Ön is támogathatja az alapítvány bankszámlaszámán: 56900051-10541254.

Gyerekek léptek Szegeden színpadra, hogy a súlyosan beteg társaiknak segítsenek!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.