Bulvár

Fesztiválkarszalagokkal csaló szegedi férfi ellen emeltek vádat

Fesztiválkarszalagokkal csaló szegedi férfi ellen emeltek vádat

2015. március 5., csütörtök
Fesztiválkarszalagokkal csaló szegedi férfi ellen emeltek vádat
szin_vegyes25_gs

Több ezer, a 2013-as Szegedi Ifjúsági Napokra szóló karszalagot akart értékesíteni engedély nélkül az a férfi, aki ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a vádirat szerint a férfi 2013 júniusában kötött szerződést a Szegedi Ifjúsági Napok szervezőjével a fesztivál belépésre jogosító karszalagjainak leszállítására. A vádlott vállalkozása a karszalagokat egy harmadik céggel gyártatta le, de az elkészült belépőkből mintegy kétezer-ötszázat magánál tartott, hogy azokat saját hasznára értékesítse. A vádlott az árusításba olyanokat is beszervezett, akik nem tudtak a karszalagok eredetéről, így arról sem, hogy a férfinak az értékesítésre nincs engedélye. Az árusítást a férfi már a fesztivál kezdete előtt megkezdte, és ez a szervezők tudomására is jutott, ezért több százezer forintos költséggel, biztonsági pecséttel látta el a birtokában levő karszalagokat, hogy így szűrhessék ki a megtévesztett vevőket, akik végül mintegy negyvenen voltak. A vádlott által beszervezett eladók az általuk értékesített karszalagok árát visszafizették a tőlük vásárlóknak. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.