Közélet

Elkezdődik a 47-es főút felújítása Szeged és Algyő között

Elkezdődik a 47-es főút felújítása Szeged és Algyő között

2015. március 14., szombat
Elkezdődik a 47-es főút felújítása Szeged és Algyő között

Vasárnap elkezdődik a 47-es út felújítása Szeged és Algyő között, a kivitelezés miatt 2,5 kilométeren keresztül 2x2 sáv helyett a forgalom 2x1 sávon haladhat majd – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az Algyő és Szeged közötti 7 kilométer hosszú szakaszon vasárnaptól Algyőn, a Kastélykerti bekötőúttól az M43-as autópálya csomópontjáig kezdődnek el az útépítési munkálatok. Emiatt Szeged felé haladva a jobb oldali két sávot a kivitelező lezárja mintegy 2,5 kilométeres útszakaszon, ahol óránként 40–60 kilométeres sebességkorlátozás várható. A 47-es főút Algyő és Szeged közötti 7 kilométeres szakaszának megerősítését a Duna Aszfalt Kft. végzi el nettó 7,802 milliárd forintért. A 47-es főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint 60 kilométeres szakaszon zajlanak Békés és Csongrád megyében. A beruházás 85 százalékban uniós forrásból valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.