Közélet

Elkészült a csatornahálózat és a szennyvíztisztító-telep Fábiánsebestyénen

Elkészült a csatornahálózat és a szennyvíztisztító-telep Fábiánsebestyénen

2015. március 7., szombat
Elkészült a csatornahálózat és a szennyvíztisztító-telep Fábiánsebestyénen

Elkészült a korszerű szennyvíztisztító-telep és a mintegy 23 kilométeres csatornahálózat Fábiánsebestyénen, a Csongrád megyei községben nettó 743 millió forintból megvalósult beruházást szombaton adták át.

Gyurisné Székely Erika

projektmenedzser az MTI-nek elmondta, a költségekből 705 millió forintot uniós és ehhez kapcsolódó hazai pályázati forrás fedezett, a fennmaradó részt pedig a Belügyminisztérium önerőtámogatása biztosította. A kétezer lakosú községben korábban nem működött csatornahálózat, ezt az ingatlanoknál közműpótló berendezések: derítő aknák és szikkasztók helyettesítették - tudatta a szakember. A 2013 őszén elindult fejlesztés keretében a békéscsabai székhelyű Bólem Kft. 13,8 kilométernyi gravitációs gerincvezetéket, 1790 méternyi nyomóvezetéket fektetett le, három átemelő is épült, a község belterületén 808 telket 7,6 kilométernyi bekötő vezeték kapcsol a hálózathoz. Eddig 681 lakossági ingatlant kötöttek a hálózatra. A projekt részeként egy 8 köbméteres kapacitású szállítójárművet is vásároltak. A község határában megépült egy korszerű, napi 255 köbméter kapacitású szennyvíztisztító-telep, amely próbaüzeme 2015. január 26-án sikeresen befejeződött - foglalta össze a beruházás részleteit a projektmenedzser. A fejlesztés eredményeként a településen képződő kommunális szennyvíz 94 százaléka csatornahálózaton vagy tengelyen történő szállítással a szennyvíztisztítóba kerül - közölte Gyurisné Székely Erika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.