Gazdaság

Drágulhat a kávé

Drágulhat a kávé

2015. március 7., szombat
Drágulhat a kávé
kave

Mauricio Galindo, a Nemzetközi Kávészervezet, a ICO egyik vezetője szerint növekedni fog a globális kávéfogyasztás, valamint a következő hónapokban a kávé világpiaci ára emelkedni fog - írja az MTI.

Mauricio Galindo elmondása szertin 2015-ben legalább két százalékkal emelkedik a világ kávéfogyasztása a tavalyi 1,8 százalékos bővülést követően. A szakember azt mondta továbbá, hogy a következő hónapokban a kávé árának az emelkedésére számít az ICO a globális kínálati deficit miatt. Az áremelkedéssel kapcsolatos jóslat ellenére pénteken csökkent a kávé ára, igaz ezt elsősorban a dollár jelentősebb drágulása okozta. Az Intercontinental Exchange (ICE) határidős tőzsdén egy font (45,36 dekagramm) arabica ára 0,4 százalékkal 1,3450 dollárra mérséklődött. A robusta ára 0,5 százalékkal 1866 dollárra csökkent tonnánként. A robusta a gyengébb minőségű kávéfajta, ebből készül a gyorsan oldódó kávéporok alapanyaga. Vietnam a világ első számú robusta termelője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.