Közélet

Bevonta viharvert lobogóját a Móra-múzeum?

Bevonta viharvert lobogóját a Móra-múzeum?

2015. március 9., hétfő
Bevonta viharvert lobogóját a Móra-múzeum?
muzeum_zaszlo02_gs

Évről évre feslettebben rángatta a szél a Móra Ferenc Múzeum csúcsára kitett nemzeti lobogót. Olvasó-tudósítónk a napokban hívta fel a figyelmet: a zászló már el is tűnt.

Köddé vált a magyar trikolór a Móra-múzeum homlokzatáról - hívta fel a figyelmet fotóival olvasó-tudósítónk. A lobogó eddig sem volt túl jó állapotban, az időjárás viszontagságainak kitéve minden vihar után egy kicsit rongyosabb, elnyűttebb lett. Már 2011-ben készült fotónk szerint is megérett volna a cserére:

muzeum_1_zaszlo_it (2)
Korábbi cikkünkben

foglalkoztunk már a zászlóval, amely csak a múzeum 2006-os felújítását követően került ki ismét az épület tetejére. Az eredeti tervek szerint a rozsdamentes acél zászlórúdnál egy csigasor gondoskodott volna arról, hogy a lobogó bevonható, mozgatható legyen, ezáltal a szükséges időközönkénti cseréje is megtörténhessen. Végül nem lett ez megoldva, valószínűleg ezért sem tudták karban tartani nemzeti jelképünket, amelyet szálanként fejtett le az öreg idő. Talán március 15-én ismét az épület tetején loboghat?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.