Közélet

Az árvízi áldozatokra emlékeztek a szőregiek + FOTÓK

Az árvízi áldozatokra emlékeztek a szőregiek + FOTÓK

2015. március 13., péntek
Az árvízi áldozatokra emlékeztek a szőregiek + FOTÓK
szoreg_arvizi_megemlekezes001

Csütörtökön az 1879. március 12-i szegedi nagy árvíz áldozataira emlékeztek az újszegedi temető obeliszkjénél a Szőregi Baráti Társaság, a szőregi gazdák és a szőregi egyházközösség tagjai.

Rózsavölgyi József

önkormányzati képviselő a megjelentek előtt megemlékezett arról az éjszakáról, amikor Szegedet elöntötte a víz és reggel öt órára a házak hetven százaléka a hullámok martaléka lett. Szőreg kivette a részét a segítségnyújtásban, hiszen hatezer embert fogadtak be a település lakói, majd később az újjáépítésben is jelentést szerepet játszottak. A megemlékezés a közös sír megkoszorúzásával zárult, amelyben 1879. március 27-ig 53 vízbe fulladt szegedi lakost temettek el. Rózsavölgyi József megköszönte az egybegyűlteknek, hogy a rossz idő ellenére ilyen sokan eljöttek emlékezni. Ígéretet tettek, hogy - hagyományt teremtve - minden év március 12-én újra megtartják a megemlékezést, amelynek helyszínét már nagyon sokan elfelejtették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.