Közélet

Szegedi kitüntetett az idei Scheiber Sándor-díjasok között

Szegedi kitüntetett az idei Scheiber Sándor-díjasok között

2015. március 23., hétfő
Szegedi kitüntetett az idei Scheiber Sándor-díjasok között
Balog Zoltán; Oláh János; Mor, Ilan; Feldmájer Péter

Átadták a Scheiber Sándor-díjakat hétfőn Budapesten. Az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem (ORZSE) néhai vezetőjének emlékére alapított elismerést az idén Glässer Norbert, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszékének oktatója, Oláh János, az ORZSE rektorhelyettese és Raphael Vago, a Tel-Avivi Egyetem Történelem Tanszékének oktatója kapta.

A díjat átadó

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy

Scheiber Sándor

képes volt arra, amire kevesen: bár külföldön is ismert és elismert volt, élete végéig ízig-vérig magyar tudós maradt. A róla elnevezett díj rámutat arra, hogy "fontosnak tartjuk a zsidó kultúra legnagyobb egyéniségei szellemiségének fenntartását és az örökségük továbbvitelét" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az idei díjazottak valamennyien Scheiber Sándor örökségét viszik tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.