Közélet

A MÁV-Start díjbevétele 1,6 milliárddal nőtt tavaly

A MÁV-Start díjbevétele 1,6 milliárddal nőtt tavaly

2015. március 11., szerda
A MÁV-Start díjbevétele 1,6 milliárddal nőtt tavaly

A MÁV-Start Zrt. bevételei több mint 1,6 milliárd forinttal nőttek 2014-ben a nemzetközi és a belföldi menetjegy-, illetve bérleteladásokból az előző évhez képest - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

A belföldi menetdíjbevételek másfél százalékkal, 540 millió forinttal, míg a nemzetközi menetjegyek eladásából származó bevételek csaknem 13 százalékkal, 1,1 milliárd forinttal haladták meg a 2013-as teljesítményt. A közlemény szerint a belföldi bevétel emelkedését részben a menetjegyet váltó, fizető utasszám növekedése okozta. Tavaly közel 108,2 millióan váltottak jegyet vagy bérletet a vonatokra. A dolgozói bérletek eladásából származó bevétel 2013-hoz képest csaknem 4 százalékkal nőtt, a tanulóbérletek pedig 2,5 százalékkal nagyobb bevételt eredményeztek az előző évhez képest. Tavaly több mint 2,5 millióan választották a MÁV-Start-ot külföldi utazásukhoz. Ausztria és Németország felé továbbra is dinamikusan, 14,5, illetve 9,3 százalékkal nő a menetjegyekből származó bevétel. Jelentősen, 20 százalék felett emelkedett a horvátországi utasforgalom is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.