Közélet

Több helyre már másodfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Több helyre már másodfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

2015. február 8., vasárnap
Több helyre már másodfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

A hófúvás miatt több dunántúli járásra már narancssárga, másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Az MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye járásaira adhatják ki a nap folyamán a másodfokú riasztást a hófúvás miatt. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ugyancsak a hófúvás miatt. Emellett a viharos szél miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében valamint a fővárosban ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: az Alföldön és északkeleten 60 kilométer per órát meghaladó széllökésekre lehet számítani, a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órát is elérhetik. Késő estére megszűnnek a viharos lökések, de továbbra is erős marad a légmozgás. Napközben hózáporok, hózivatarok alakulhatnak ki, melyek nyomán - legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén - pár centiméter, helyenként esetleg 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.