Közélet

Szépkorúaknak tartott farsangi mulatságot a L.É.T. + FOTÓK

Szépkorúaknak tartott farsangi mulatságot a L.É.T. + FOTÓK

2015. február 7., szombat
Szépkorúaknak tartott farsangi mulatságot a L.É.T. + FOTÓK
farsangi_bal22_gs

A lakótelepen élő szépkorúaknak szervezett farsangi ünnepséget a L.É.T. péntek délután. Az egyesület egész évben hasonló rendezvényekkel dolgozik azon, hogy az idős emberek is közösségi élményekkel gazdagodhassanak.

Farsang ünnepköréhez kapcsolódva rendezett vidám mulatságot a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület. A pénteki rendezvényre az egyesület nyugdíjas klubjait invitálták meg közös beszélgetésre, kikapcsolódásra. "Minden egyes tradicionális keresztény, illetve népi hagyományokhoz fűződő ünnepség kapcsán rendezünk ehhez hasonló közösségi napokat, tekintettel az adventi időszakra, húsvétra és nem utolsó sorban a farsangra is. Nagy örömmel újságolhatom el, hogy a napokban indítjuk útjára a harmadik nyugdíjas klubunkat, az ilyen közösségi terek igénye is jól mutatja az idősek elmagányosodását. Szeretnének egy kicsit több időt eltölteni egymás társaságában, mi pedig értük dolgozunk" - mondta el a SZEGEDma.hu portálnak

Kothencz János

, a L.É.T. életre hívója. A L.É.T. egész évben programokkal várja nyugdíjasait, hol ünnepségeket és előadásokat, hol pedig kirándulásokat szerveznek számukra. A klubokból szerveződött népdalkör országszerte, sőt a határ túloldaláról is kapja a felkéréseket, évente egyszer pedig

a megyeházán is összegyűlnek

az ország más népdalköreivel. "A L.É.T. önkéntes mozgalma nem csak az idős emberek, de többek között a szociálisan hátrányos helyzetű családok megsegítéséért is dolgozik. Van önkéntes látogatói szolgálatunk és olyan gyermek, közösségi és családi napjaink, melyekkel a lakótelepeken élő fiatalok és fiatal családok közösségépítését szorgalmazzuk" - hangsúlyozta Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.