Közélet

Szén-monoxid-mérgezés Szegeden

Szén-monoxid-mérgezés Szegeden

2015. február 16., hétfő
Szén-monoxid-mérgezés Szegeden

Az elmúlt hét végén tűzeseteknél és műszaki mentéseknél avatkoztak be a Csongrád megyei tűzoltók. Szegeden a Hattyas utcában pedig egy idős nőt szállítottak kórházba szén-moxid-mérgezéssel. A káresetekhez a szegedi, a szentesi, a ruzsai és a hódmezővásárhelyi egységeket riasztotta a megyei főügyelet.

Pénteken egy mosógép gyulladt ki Szentesen, a Rozmaring utcában. A tüzet a szentesi időben eloltotta, ennek köszönhetően a lángok nem terjedtek át a családi ház többi helyiségére. A lakók nem sérültek meg. A rendőrség kérte a tűzoltók segítségét délután fél ötkor. Szentesen, a Brusznyai Árpád utcában egy idős hölgy nem adott életjelet. A szentesi tűzoltók dugólétráról, az utca felől jutottak be az első emeleti lakásba. A mentőszolgálat az idős nőt kórházba szállította. Szombaton délután egy órakor a makói egységet riasztotta a műveltirányítás. Makón, a Fűtő utcában megdőlt egy tizenkét méter magas nyárfa. A makói tűzoltók mentőkötéllel biztosították a fa törzsét, majd biztonságos helyre, az udvar felé döntötték ki. Délután két órakor a ruzsai mentőállomás bejárati ajtaja elé zuhant egy nagyméretű faág. A ruzsai katasztrófavédelmi egység tűzoltói avatkoztak be, akik fűrésszel távolították el a lehasadt faágat. Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy idős asszony Szegeden. A Hattyas utca egyik lakásába délután fél hatkor riasztották a tűzoltókat és a mentőszolgálat munkatársait. A szegedi egységek magas szén-monoxid-szintet mértek a lakásban. A helyiségeket átszellőztették, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Vasárnap reggel fél nyolckor Szatymaz közelében kigyulladt egy Renault kisteherautó motortere. Az oltást a tulajdonos kezdte meg, majd a szegedi egységek vették át. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.