Bulvár

Szegedi osztálykiránduláson a rendőrség rajzpályázatának győztesei

Szegedi osztálykiránduláson a rendőrség rajzpályázatának győztesei

2015. február 12., csütörtök
Szegedi osztálykiránduláson a rendőrség rajzpályázatának győztesei
rendorsegi_rajzpalyazat_01

Az ESR-112 rajzpályázat díjazottjai egy teljes napos rendőrségi programsorozaton vettek részt Szegeden február 11-én, a 112-es segélyhívószám napján.

Az ESR-112 projekt során a segélyhívások infokommunikációs rendszerének megújításában résztvevő szervek rajzpályázatot hirdettek általános iskolai osztályok számára, alsó- és felső tagozatos kategóriákban. A 112-es segélyhívószámot népszerűsítő versenyre országosan mintegy 250 pályamű érkezett. Teljesítményükkel a Mindszenti Általános Iskola 2.b és a szegedi Arany János Általános Iskola 5.a osztály tanulói érdemelték ki az első helyezést. Díjazásukról az Országos Rendőr-főkapitányság és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közösen gondoskodott: az iskolások és tanáraik egy teljes napos rendőrségi programsorozaton vehettek részt február 11-én, amely a 112-es egységes európai segélyhívószám napja.

rendorsegi_rajzpalyazat_02

A nebulók a délelőtt folyamán a Szegedi Rendőrkapitányság épületét tekinthették meg. Meglátogatták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, a kapitányság gyermekmeghallgató helyiségét, majd egy kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedőn mérhették fel KRESZ tudásukat. Az ügyességi versenyek résztvevői láthatósági mellényt és reflektív pántot kaptak ajándékba. A kapitányság udvarán rendőrségi kutyás bemutatóra is sor került, valamint szolgálati személygépkocsikat tekinthettek meg a rendezvényen részt vevő diákok. A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola adott otthont a rendőrségi osztálykirándulás délutáni programsorozatának, melyen a tanulók kipróbálhatták az ujjlenyomat vételt, megnézhették a fegyvereket és „Lépésről lépésre a biztonságért” elnevezésű társasjátékkal játszhattak. A nap végén a diákok ajándékcsomagokkal tértek haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.