Közélet

Szálló por: már sehol nem egészségtelen a levegő

Szálló por: már sehol nem egészségtelen a levegő

2015. február 17., kedd
Szálló por: már sehol nem egészségtelen a levegő

Az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség. Kedden már egy településen sem minősítette egészségtelennek a levegő minőségét a szálló por (PM10) miatt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

A szálló por magas koncentrációja miatt vasárnap három településen egészségtelen, tizennégy településen kifogásolt volt a levegő minősége. Kedden Mosonmagyaróvárt, Szombathelyet, Szentgotthárdot, Pécset, Putnokok és Nyíregyházát jelölték a kifogásolt levegő minőséget jelző zöld színnel. Az OKI térképén szereplő többi település kék színnel szerepel, így ezeken a helyeken elfogadható a levegő minősége. Az OKI a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.