Közélet

Ságvári-átnevezés - Répássy: az iskola nem politizálhat!

Ságvári-átnevezés - Répássy: az iskola nem politizálhat!

2015. február 23., hétfő
Ságvári-átnevezés - Répássy: az iskola nem politizálhat!
repassy_robert_gs

"Ha tényleg úgy gondolod, hogy Ságvári Endre a legjobb példakép a mai ifjúság számára, akkor azt inkább tartsd titokban. Legalább addig, amíg kilépnek az alma máterből" - reagált Barok István, a Ságvári gimnázium egyik tanárának nyílt levelére a szegedi iskola egykori tanulója, Répássy Róbert igazságügyi államtitkár.

Egykori pedagógusának,

Barok Istvánnak

portálunkon közzétett

nyílt levelére

válaszolt

Répássy Róbert

igazságügyi államtitkár. Reakcióját alább olvashatják!

Tisztelt Tanár Úr! Kedves István!

"Szomorúan olvastam nyílt leveled. Megszólítva érzem magam, hiszen keresztnevemen szólítottál több volt ságvárista kollégámmal együtt. Azért olvastam szomorúan a leveledet, mert eddig azt hittem, személyes ügy Neked a Ságvári. Azt hittem, a Ságvári tanárjaként eltöltött 37 év miatt harcolsz. Azt hittem, az iskola miatt van Benned harag. Az írásodból viszont az derül ki, hogy számodra nem csak egy név a Ságvári. Te azonosulsz Ságvárival és azzal az eszmével, amit képvisel. Ha csak az iskola dicső pillanataira emlékeztél volna, megérteném a haragod, a csalódásod. De miért kellett engem, Novák Katit, Sonkodi Balázst, Balla Gyurit, vagy Czombos Tamást kioktatnod a történelemből? Miért kellett azt mondanod, hogy nekünk az a bajunk Ságvárival, hogy zsidó volt? Miért kellett belekeverned az egész vitába Orbán Viktort? Miért gondolod, hogy nekem nincs saját véleményem Ságvári Endréről? Komolyan azt gondolod, hogy ma a kormánnyal való szembenállásnak az a legjobb módja, ha felhergeled a 15-17 éves diákokat, hogy a “hatalom” el akarja venni az iskolájuk nevét? Kedves Tanár Úr! Annak örülök, ha a diákjaidnak nem engeded, hogy véleményt nyilvánítsanak a politikusokról. De ne azért tedd István, mert bennünket védesz, hanem azért mert nem lehet. Az iskola nem politizálhat. A nevében sem! Ha tényleg úgy gondolod, hogy Ságvári Endre a legjobb példakép a mai ifjúság számára, akkor azt inkább tartsd titokban. Legalább addig, amíg kilépnek az alma máterből. Én azt tanultam a Ságváriban, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. Egykori tanítványod, aki szeretettel gondol Rád: Répássy Róbert"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.