Közélet

NFM: új vezető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élén

NFM: új vezető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élén

2015. február 13., péntek
NFM: új vezető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élén

Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a társaság éléről - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A tárca közleménye szerint az új vezető jogász végzettségű szakember, aki számos hazai és nemzetközi - a többi között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó - társaságnál szerzett széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs ismeretekkel, tapasztalattal rendelkezik. Az eddigi vezérigazgató,

Márton Péter

2012. áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatójaként tevékenykedett. Irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfoliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon. A tárcavezető a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára - hangsúlyozta közleményében az NFM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.