Közélet

NFM: szünetel a háztartási nagygép-csere pályázatok benyújtása

NFM: szünetel a háztartási nagygép-csere pályázatok benyújtása

2015. február 2., hétfő
NFM: szünetel a háztartási nagygép-csere pályázatok benyújtása

A forrás kimerülése miatt február 2-ától határozatlan időre felfüggesztik a háztartási nagygép-csere pályázatokat, a jelentkezéseket február 3-án 16 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett energiamegtakarítást eredményező háztartási nagygépek cseréje alprogramban a pályázatokat a pályázati útmutatóban rögzítettek szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást. A fejlesztési tárca 2014. szeptember 17-én az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a háztartási nagygépek cseréjét támogató alprogramot. A 627,1 millió forintos keretösszegű alprogram célja, hogy a pályázók vissza nem térítendő állami támogatással csökkentett vételáron szerezhessék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket. A minisztérium 2014 decemberében két alkalommal is megemelte a forráskeretet (előbb 60 millió, majd további 107 millió forinttal) és 5 ezer forinttal növelte az egyes támogatások összegét. Ennek köszönhetően közel 23 ezer háztartás szerezhet be új hűtő- vagy fagyasztó-berendezést, 30-40 ezer forinttal csökkentett vételáron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.