Kultúra

Nádas-kabaréval avatják az IH Boncz-termét + FOTÓK

Nádas-kabaréval avatják az IH Boncz-termét + FOTÓK

2015. február 4., szerda
Nádas-kabaréval avatják az IH Boncz-termét + FOTÓK
boncz_terem_nadas_kabare01_gs

Boncz Géza nevét veszi fel az IH Rendezvényközpont nagyterme. Március elsején a Szép volt fiúk című "közérzeti" kabaréval ünneplik a névadást, melyet a humorista egykori kollégája és jó barátja, Nádas György rendezett.

A humorista berkekben csak Boncz Mester névvel illetett

Boncz Gézáról

tavaly ősszel emlékeztek meg

az IH Rendezvényközpontban, majd az előadást az óriási érdeklődésre tekintettel

megismételték

. Ekkor jelentették be a város vezetésének döntését is arról, hogy a Rendezvényközpont nagytermét a tizenöt esztendeje elhunyt humoristáról kereszteljék el. Ugyan az IH bejáratánál már táblán is jelzik, hivatalosan március elsején, 19 órakor avatják fel a Boncz-termet. Névadójához méltóan egy kabarét mutatnak be az ünnepségen, a Szép volt fiúk című előadást a humorista egykori kollégája és jó barátja,

Nádas György

rendezte. A Karinthy gyűrűs és Erzsébet díjas színész-humorista Nádas György egy vadonatúj, egész estés produkcióval készül a szegedi közönségnek. "Nagy kitüntetésnek tartom, hogy a Boncz Géza termet egy Nádas György-kabaréval avathatjuk fel hivatalosan. Sajnos mára a kabarét, mint színpadi műfajt száműzték a magyar kulturális életből, megszűnt a Mikroszkóp Színpad és a Vidám Színpad, hagyományait egyedül a stand-uposok vitték tovább a közönségnek, a kabaré azonban ennél jóval tágabb műfaj. A Szép volt fiúkat sokan talán politikai kabarénak tartanák, szerintem ez a műfaj azonban a rendszerváltást követően megszűnt. Közéleti, vagy inkább közérzeti kabarénak mondanám inkább" - mondta el szerdán az IH-ban az előadást rendező Nádas György.

boncz_terem_nadas_kabare02_gs

Mint mondta, az előadás a klasszikus kabaré elemeire épít, és a jól ismert nevek mellett a fiatal generáció is képviselteti magát.

Heller Tamás, Berkes Gabriella, Gesztesi Máté

és

Nádas Gábor Dávid

látható majd a főbb szerepekben. A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy februárban egy új taggal bővült a társulat

Fésűs Nelly

személyében, aki elsősorban a musical világából ismert, de emellett remek humorú, kiváló komikának is tartják kollégái. Szerdán, az IH sajtótájékoztatóján egy kis ízelítőt is adott a társulat a kabaréból, Gesztesi Máté és Nádas Gábor Dávid a minden embert bosszantó sárga csekkekről énekelt el egy dalt. Boncz Géza nevét 1974-ben ismerte meg az ország, miután a Magyar Rádió I. Humorfesztiváljának egyik nyertesként mutatkozott be. A mai Románia területén található Nagybányán született, szüleivel egyéves korában egyéves korában telepedett le városunkban, a művész haláláig büszke volt szegedi gyökereire. 1982-ben alkottak triót Markos Györggyel és Nádas Györggyel, egyedi humorú előadásaik egy évtizeden át hatalmas sikert arattak, az 1990-es években a csapat több nagylemeze is aranylemez lett. Ugyanebben az évben Boncz Géza zenésztársaival megalakította az Atléta Trió nevű zenekart, majd 1992-ben tagja lett az „Aladdin és a Skodalámpa” nevű humorista-bandának is. Munkásságát 1994-ben Karinthy-gyűrűvel, 1998-2000 között három alkalommal, Bon-bon díjjal értékelték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.