Bulvár

Mérgezett kábítószert árultak egy szegedi garázsból + FOTÓK, VIDEÓ

Mérgezett kábítószert árultak egy szegedi garázsból + FOTÓK, VIDEÓ

2015. február 9., hétfő
Mérgezett kábítószert árultak egy szegedi garázsból + FOTÓK, VIDEÓ
rendorseg_sajttaj02_gs

Előzetes letartóztatásba került több szegedi kábítószerterjesztő, akik marihuánát és a herbál nevű készítményt terítették a városban. A házi laborban gyártott drogba ráadásul mérgező anyag, feltételezhetően patkányméreg került, egyik fogyasztóját a kórházban kezelik.

Két gyanús ingatlanra csapott le a rendőrség a napokban: a Nemes Takács és az Üstökös utcában prekurzorokat, kábítószert és körülbelül kétszázezer forintnyi készpénzt foglalt le a rendőrség. A négy terjesztőből három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek. A megalapozott gyanú szerint a 22 éves

K. Zsolt,

az 52 éves

K. Antal

, a 19 éves

J. Tamás

és a 21 éves

B. Szilvia

úgynevezett herbált értékesített, amit egy garázsban állítottak elő - írja a police.hu. Az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatón

Lázár Szvetozár

bűnügyi osztályvezető elmondta: a környező lakók hívták fel a figyelmet az Üstökös utcai lakásra, ahol szokatlanul nagy volt a mozgás, több fiatal is rendszeresen megfordult. Mint utóbb kiderült, a garázs bérbe volt adva, díját pedig először herbálba fizette ki a terjesztő, majd őt is bevonta a kereskedelembe. https://www.youtube.com/watch?v=UhKLrdRM8L8 A házi laborban előállított kábítószerbe mérgező anyag is került, ami miatt az egyik fogyasztót - egy tizenhat éves fiatalt - jelenleg kórházban kezelik vese- és májelégtelenséggel. A terjesztő elmondása szerint valószínűleg patkányméreg kerülhetett az előállítás során az anyagba, a szakértők azonban a vizsgálatok végéig ezt nem erősítették meg. Arról sem tudtak egyelőre biztosat, hogy miként került a mérgező anyag a drogba. A herbál főként olcsósága miatt rendkívül népszerű kábítószer, melyet a marihuánához hasonlóan használnak. Az illegalitás határán mozog, bizonyos összetevői az úgynevezett C-listán szerepelnek – azaz még nem minősül kábítószernek, de terjesztését a törvény bünteti. Használata sem mindig a várt hatást eredményezi, fejfájást, rosszullétet okozhat a szakemberek szerint.

A rendőrség felvételei a helyszínről:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.