Sport

Labdarúgás: nem bírt a soroksári védelemmel a Szeged-Grosics + FOTÓK

Labdarúgás: nem bírt a soroksári védelemmel a Szeged-Grosics + FOTÓK

2015. február 28., szombat
Labdarúgás: nem bírt a soroksári védelemmel a Szeged-Grosics + FOTÓK
szeged_2011_soroksar66_gs

Keményen védekezett a Soroksár, amely meg is szerezte a vezetést a mérkőzésen, végül egy pontot tudott szerezni a Szeged-Grosics a tavaszi második fordulóban.

Múlt heti botlását igyekezett kijavítani a másodosztály 17. fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Soroksár ellen. Az első tíz percet kissé bátrabban kezdte a vendég együttes, majd ezt követően

Lovrencsicset

leszámítva minden soroksári játékos a saját térfelén védekezett, ami alaposan megnehezítette a Szeged-Grosics dolgát.

Nyilas Elek

együttese főleg a szélen próbálta megbontani a vendégek védelmét, de a beadások nem hoztak veszélyt a soroksári kapu előtt, és bár a vendégek kontrajátéka is működött, de ezekből sem alakult ki igazi veszély. Az első kapura lövésre a félidő utolsó percéig kellett várni,

Pál

egy csel után a bal szélről befele húzva tűzte kapura a labdát, de középre tartó lövését

Szántai

másodjára fogta. A fordulás után sem változott alapvetően a játék képe, bár

Fitos

egyszer gyanús körülmények között elesett egy szép összjáték után a tizenhatoson belül, de soroksári szabadrúgással folytatódhatott a játék. Majd harminc perc a második félidőből is eltelt helyzet nélkül, amikor nem sokkal az előtt beálló

Manga

mellől Lovrencsics tudta elfejelni a labdát a tizenhatoson belülről, Szántai nem érhetett le az alsó sarokra, megszerezte a vezetést a Soroksár, 0-1. A vendég gól csak megsokszorozta Germánék harci kedvét, akik még dacosabban küzdöttek a gól után, ennek pedig négy perccel később meg is lett az eredménye: egy kavarodás után

Máté Péter

lőhetett öt méterről kapura, aki nagy erővel a rövidbe küldte a labdát, kiegyenlítve ezzel.

Oláh Gergő

előtt adódott a legnagyobb lehetőség a hátralévő szűk negyedórában, amikor is a csereként beállt

Vass

rövid csúsztatására csapott le, egészen az alapvonalig levitte a labdát, az utolsó pillanatig kivárt, és végül lapos beadását szögletre tisztázták. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt megfogyatkozott a Szeged-Grosics: egy beívelt szabadrúgás után

Berde

a gólvonaltól egy méterre próbálta befejelni a labdát, ám közben meglökték, esés közben pedig a kezét érte a labda, a játékvezető pedig ezt szándékos kezezésnek ítélte, amiért felmutatta a második sárga lapot Berdének, így kiállította a télen igazolt középpályást. Az utolsó percek nem hoztak helyzetet, így hiába küzdött a Szeged 2011-Grosics Akadémia a szervezetten védekező Soroksár ellen, csak egy pontot szerzett idei második mérkőzésén. Ezzel Germánék maradtak a hatodik helyen, de az ötödik pozícióban lévő Gyirmót már hat ponttal áll a csapat előtt, és majd csak vasárnap tudja le fordulóbeli találkozóját. A Szeged-Grosics legközelebb jövő héten szombaton 14:30-kor Cegléden lép pályára.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. február 28., 14.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soroksár SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Farkas Tibor • asszisztens: Szilágyi Norbert, Galán Roland
1
-
1

Labdarúgó NB II, 17. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Soroksár SC 1 - 1 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Szilágyi Norbert, Galán Roland)

Szeged-Grosics:

Szántai - Zelenyánszki, Szabó Cs., Tóth, Mészáros, Fitos, Oláh G., Máté, Polareczki (Berde, 72'), Oláh L. (Manga, 72'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Soroksár:

Holczer - Simita, Pandur, Farkas, Gohér, Hodgyai (Vass, 78'), Pál (Kovács, 81'), Lannert, Huszák, Sándor (Lisztes, 63'), Lovrencsics.

Vezetőedző:

Varga Attila.

Gól:

Máté (77') ill. Lovrencsics (73')

Sárga lap:

Mészáros (66'), Berde (76') Zelenyánszki (85') ill. Farkas (7'), Pandur (90+1')

Kiállítva:

Berde (89') Nyilas Elek:

"Vannak problémáink, kevesen voltunk, a hiányzókat valahogy pótolnunk kellett. Nagyon mélyről kellett kezdenünk a heti munkát, hiszen a Siófok elleni játékunk nem emlékeztetett önmagunkra, elég komoly arculcsapás volt az a meccs mindenkinek. Ma viszont nagyot léptünk előre hozzáállásban, küzdött a csapat, harcolt, megvoltak a lehetőségeink is. A közösség erejét az is megmutatta, hogy ismét egy sokkból kellett felállnia. Nehéz mit mondani, hiszen a múlt hetieket is bizonyították az elemzések, nem akarok semmi olyat mondani, ami negatív lenne, de maradjunk annyiban, hogy érdekesen alakulnak a szituációk. Aki le tud adni egy ilyen teljesítményt, tud kilencven percen keresztül küzdeni, annál előbb-utóbb jogos igény az, hogy győzni is tudjon. Nagyon bízom benne, hogy ez a fajta mentalitás, ami régi önmagunkat idézte, folytatódik továbbra is."

Varga Attila:

"Zárt védekezésből próbáltuk meg a támadásainkat nagy hatékonyságból befejezni, és ezzel megnyerni a mérkőzést. Az első félidőben labdabirtoklásban a hazaiak fölé kerekedtünk, kiegyenlített meccs volt, a kapott gólunk után megzavarodtunk, akkor több lehetősége is volt a hazaiaknak, de úgy vélem, végig nagy becsvággyal, taktikusan futballozott a csapat. Jó ambícióval léptek pályára, megvolt bennük az a mentális erő, ami az idegenbeli győzelemhez szükséges. Győzni szerettünk volna, de nem vagyok elkeseredve az egy pont miatt sem."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Ez a vége, 1-1-et játszik a Soroksárral a Szeged-Grosics, amely bár mezőnyfölényben futballozott, de a masszívan védekező Soroksár védelme ellen ma nem tudott annyi helyzetet kidolgozni, hogy megnyerje a mérkőzést.
90+1'
Már a kilencven perc után kap sárgát Pandur, miután csúnyán megrúgta Mészárost.
89'
Kiállítás, megfogyatkozik a Szeged-Grosics: a csereként beállt Berdének volt már egy sárga lapja, Mészáros szabadrúgását pedig kézzel próbálta befejezni Berde, bár nem tűnt szándékosnak a dolog, hiszen már majdnem a földön feküdt, mire beleért, ennek ellenére kiállítja őt Farkas játékvezető.
85'
A kiütött labdából indul a vendégek kontrája, amit Zelenyánszki állít meg egy sárga árán.
84'
Oláh Gergő kap ajándékba egy labdát Vasstól, aki röviden csúsztat haza, majd Oláh Gergő az utolsó pillanatig kivár, végül lapos beadását szögletre rúgják. A sarokrúgást Holczer üti ki.
81'
Harmadik cseréjét is kihasználja a Soroksár, Pál helyére Kovács érkezik a pályára. Az egyenlítés óta fölényben a Szeged-Grosics, inkább a szegediek gólja van benne a levegőben.
78'
A gól után cserél a Soroksár: Hodgyai megy le, aki Vass vált.
77'
GÓÓÓÓL! MÁTÉ EGYENLÍT! A vendégek védelme sem tud felszabadítani, a kavarodás végén pedig Máté öt méterről nagy erővel lő a kapuba, egyenlít a Szeged-Grosics, 1-1!
76'
Berde kap sárgát egy félpályánál elkövetett fault után.
73'
Gól... vezet a Soroksár! Egy belőtt labda után az imént beállt bár több szegedi is áll a hosszú, de Lovrencsics lecsap a labdára, és mintegy tíz méterről befejeli a bal alsóba, gyakorlatilag az első helyzetét gólra is váltja a vendég együttes, 0-1.
72'
Kettős cserét hajt végre Nyilas Elek: Manga és Berde érkezik a pályára, Oláh Lóránt és Polareczki számára ér véget a meccs.
66'
Mészárosé az első hazai sárga, a félpályánál tarolta le Huszákot, a soroksáriak piros lapot reklamálnak. Az akció mehetett tovább egyébként, mert maradt a labda a vendégeknél, de végül Szabó szereli Hodgyait, és kirúgja a labdát. A Soroksár visszaadja, hiszen az ápolás miatt rúgta ki Szabó.
63'
A vendégek cserélnek először, Sándor hagyja el a pályát, akit Lisztes Krisztián vált.
57'
Oláh Lóránt marad le centikkel Szabó Csaba remek indításáról, ez ziccer lett volna, ha a csatár át tudja venni az indítást.
55'
Ez érdekes volt, Germán és Fitos játszott össze, majd utóbbi elesett védője mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető először befele mutatott, mindenki elkönyvelte, hogy büntető következik, majd a vendégek reklamálása után megnyugtatta a soroksáriakat, hogy kifele lesz szabadrúgás.
54'
Oláh Lóránt csinálja meg szépen a cselt a bal szélen, a tizenhatos alapvonali sarkánál, de végül tisztáznak előle. Mészárostól is előbb elveszik, majd messzire lövik.
50'
Hodgyai harcol ki egy szögletet Mészáros mellett a jobb oldalon, majd Oláh Gergő szabadít fel. Az első öt perc sem hozott változást a játék képében.
46'
Folytatódik a meccs, a Szeged-Grosics indítja útjára a labdát, a szünetben egyik fél sem változtatott.
SZÜNET
45'
Nem hosszabbít a játékvezető, nincs is miért: gól nélkül zárnak a felek az első félidőt követően. A Soroksár nagyon zártan védekezik, amit nehezen tud feltörni a szegedi együttes.
45'
A meccs első kapura lövésére a félidő utolsó percéig kellett várni, Oláh Gergőt mintha szabálytalanul szerelték volna a félpályán, amiből négy soroksári vezethette három szegedire a labdát, majd a bal oldalról befele törő Pál egy csel után a kapu közepébe lőtt, bár elsőre kipattant Szántairól, de megfogta a kapus a labdát.
40'
Lovrencsics baloldali centerezéséről centikkel marad le Sándor, ez veszélyes lehetőség volt, de Tóth Gábor tisztázni tudott végül.
35'
Zelenyánszki hibája után indulhatott volna Pál, miután elpattant a szegeditől a labda, a vendégek szélsője húzta volna meg a baloldalon, de Zelenyánszki javítja saját hibáját, és visszaszerzi a labdát. "Gyerünk, elfáradnak!" - szól a lelátóról, és valóban kérdés, hogy a Soroksár meddig bírja majd ezt a játékot.
31'
Nagyobb helyzet nélkül telik az első fél óra. A Soroksár a gyors, szélen vezetett kontrákra épít főleg, a szegediek eddig meddő mezőnyfölényben vannak. Egy lest néz el nagyon csúnyán a játékvezető, Germán méterekkel a védője előtt vette át a labdát, ám végül korrigál Farkas játékvezető, és lefújja az Oláh Lóránt elleni faultot.
27'
Egy bedobás után vezethetett gyors kontrát a Szeged-Grosics, a jobb oldalon üresen is maradt Zelenyánszki, de beadása rövid lett, így Holczer lehúzta az érkező Germán elöl.
23'
Nehéz lesz feltörni ezt a soroksári védelmet, Lovrencsics kivételével mindenki a saját térfelén a vendégeknél.
18'
Huszák ad egy pazar labdát a jobb szélre, ahol Hodgyai tör középre, Tóth Gábor nagyon fontos megelőző szerelést mutat be, mert középen ketten is érkeztek, a szegedi védő szögletre tisztáz. A kornert Szántai üti ki.
17'
Mészáros bal oldali beadása csúszik el Germán Tamás feje fölött nem sokkal, főképp a széleken operál eddig Nyilas Elek együttese, ám a belőtt labdákat jól hatástalanítja a soroksári védelem.
13'
Oláh Lóránt lapos indítása hosszúnak bizonyul Germán felé, az utóbbi percekben labdabirtoklásban ellenfele fölé nőtt a Szeged-Grosics.
9'
Hosszan szövögette támadását a Soroksár a szegedi kapu előterében, majd végül Hodgyai nagyon mély beadása zárja le az akciót, ami után kirúgással jöhet a Szeged-Grosics.
7'
Itt a meccs első sárgája, Germán csele után a felpattanó labdát kézzel "halássza le" Farkas, övé az első figyelmeztetés.
6'
Mészáros ötösre ívelt szabadrúgását csúsztatják szögletre a vendég védők, majd a sarokrúgás után is tisztáznak. Egyelőre nehezen alakul ki folyamatos játék.
2'
Egy vendég szögletet fejelnek ki a szegedi védők középen, majd Mészáros marad lent, a kifejelt labdát pedig egyből ellövik a vendégek, a labda még a labdafogó háló fölött is átmegy, és betör egy üveget is az öltözőknél. Mészáros tudja folytatni, bár fájlalja kicsit a tarkóját.
1'
A vendégek kezdték a meccset, akik sárga felsőben, fekete nadrágban lépnek pályára. A Szeged-Grosics tiszta fehérben játszik ma.
13:58 - A kezdést választotta a soroksári kapitány, így egy térfélcsere után kezdődhet majd a mérkőzés. 13:52 - Nyilas Elek együttesében először kap kezdőként helyet Polareczki Roland, valamint a múlt héten eltiltását töltő Máté Péter is visszakerült a csapatba. A vendégeknél mindhárom téli szerzemény, Gohér, Sándor és Huszák is a kezdő tizenegy tagja. 13:48 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az imént fejezték be a melegítést. Borongós időnk van, de remélhetőleg egy derűs délutánnak nézünk elébe. A mérkőzés 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.