Sport

Labdarúgás: a HFC jutott tovább Makón + FOTÓK

Labdarúgás: a HFC jutott tovább Makón + FOTÓK

2015. február 21., szombat
Labdarúgás: a HFC jutott tovább Makón + FOTÓK
mako_hfc_mj 19

Egy félidőig tartotta magát a Makó a HFC ellen, a második félidőben azonban eldöntötte a továbbjutó kilétét a vásárhelyi együttes.

Mindkét csapatnál több új igazolás is a kezdőben kapott helyet a tavasz első tétmeccsén: a Makónál a kapuban

Gilinger

, míg a mezőnyben

Bakos

is az első sípszótól játszott, a túloldalon a Hódmezővásárhelynél az NB III-as Orosháza FC-től érkezett

Tóth Imre

mellett a Sándorfalvától megszerzett

Denis Lazinica

is kezdőként kapott lehetőséget. Nem alakult ki gólhelyzet az első harminc percben, főleg pontrúgások után akadt dolga a védelmeknek. Majd az első fél óra után megélénkült a meccs,

Kovács

és

Bány

a hazaiaktól szerezhetett volna gólt, míg

Dordevic

nem sokkal maradt le

Szabó

kiugratásáról. Már a legtöbben elkönyvelték a gól nélküli első félidőt, amikor egy bedobás után

Nagy András

tört be a tizenhatoson belülre, majd elesett,

Csonka Bence

játékvezető pedig habozás nélkül a büntető pontra mutatott, közben a hazaiak azt reklamálták, hogy vásárhelyi játékosról ment ki a labda a bedobás előtt. Mindez nem zavarta Szabót, aki higgadtan értékesítette a tizenegyest, ezzel vásárhelyi előnnyel fordultak a felek. A szünet után az első 15 percben főleg Bány veszélyeztetett a hazaiak részéről, szöglete nem sokkal tekeredett a hosszú kapufa mellé, majd az ötös sarkáról Gáborba bombázta a labdát. Egy szépen megjátszott kontra végén Dordevic a kapufát találta el az 57. percben, öt minutummal később azonban már nem úszta meg a gólt a Makó: egy szögletet a nem sokkal az előtt csereként beállt új igazolás, Fábián fejelt Gilinger kapujába, 0-2. A folytatásban próbálkozott a Makó, de nem igazán tudott kialakítani nagy helyzetet, míg a HFC még két "könnyű" gólt szerzett: előbb Nagy tizenhat méterről leadott lövését védte be Gilinger, majd

Köteles

a lefújás előtti pillanatokban ért bele szerencsétlenül egy beadásba, és saját kapujába pattant a labda a makói védőről, így kialakult a 0-4-s végeredmény. Többnyire kevésbé látványos játékot hozott az idei első tétmeccs mindkét együttes részéről, azonban a Makó a meccs végére összetört, amit a HFC jól használt ki. A hazaiak előtt megvoltak a gólszerzési lehetőségek, de nm igazán tudták megtornáztatni Gábor Viktort, a vendégek kapusát, így a vásárhelyiek jutottak tovább a legjobb 16 csapat közé. Jövő héten már bajnokin lépnek pályára a felek, a Makó Mórahalmon kezdi az idényt február utolsó napján, míg a Hódmezővásárhely a Csongrádot fogadja ugyanaznap, szintén 14 órától.

Makó, 100 néző
2015. augusztus 21., 13.00
Makó FC
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csonka Bence • asszisztens: Boda László, László István Sándor
0
-
4

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 2. forduló:

Makó FC - Hódmezővásárhelyi FC 0 - 4 (0-1)

Makó, 100 néző. Vezeti: Csonka Bence (Boda László, László István Sándor).

Makó:

Gilinger - Kovács (Győri, 72'), Sarnyai, Varga Cs., Czebe, Szilvási (Mátó, 59'), Pataki, Horváth (Tóth T. - a szünetben), Bány (Köteles, 78'), Tóth A., Bakos.

Vezetőedző:

Frank Csaba.

HFC:

Gábor - Varga R., Kökény, Tóth I., Tóth J., Lazinica, Szilágyi (Brizik-Bodrogi, 68'), Nagy A., Nikutovic, Dordevic (Fábián, 59'), Szabó (Bertók, 76').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Szabó (45+1', büntetőből), Fábián (62'), Nagy A. (85'), Köteles (90', öngól)

Sárga lap:

Kovács (15'), Pataki (70') ill. Tóth I. (40'), Szilágyi (43') Frank Csaba:

"Két, nem egy célért harcoló csapat, két nem egyforma erősségű keret, ennyi a különbség a két csapat között sajnos. Tizenhat mezőnyjátékosom, két kapusom van, ebből gazdálkodunk."

Bódi Attila:

"Mindig szeretek Makón, mindig örömmel jövök a rengeteg barát közé. Evidens, hogy mint ellenfél edzője ez egy kicsit más helyzet, de olyan barátságok fűznek ide, ami nem a mérkőzésen múlik. Idény eleji formát mutattunk a győzelem ellenére, van hova fejlődnünk. Most három új játékos mutatkozott be, össze kell rázódnunk, dolgoznunk kell azon, hogy a játék minősége is olyan legyen, mint amit mi szeretnénk. A másik tényező, hogy mondták a játékosok, hogy borzasztóan fura volt füvön játszani, hiszen a télen nem dolgoztunk, csak műfüvön. Egyértelműen azt érzem, hogy erősödtünk az őszi szezonhoz képest, jól igazoltunk, de össze kell, hogy rakjuk a játékunkat. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Makónak!"

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Csonka nem hosszabbít, nem is lenne értelme: a végére magabiztos lett a HFC győzelme, amely sikerével tovább lépett a SZEGEDma.hu Csongrád megyei kupa következő körébe.
90'
Öngól! Egy bal oldali lapos beadásba nagyon szerencsétlenül ér bele a csereként beállt Köteles, akiről a saját kapujába pattan a labda, ezzel 4-0, a végére kicsit szétesett a Makó.
89'
Tóth Attila indult meg a jobb oldalon majd lapos lövését védte Gábor, a kipattanó után pedig Tóth Imre blokkolja Bakos löketét.
85'
GÓL! Gilinger hathatós segítségével háromra nő a HFC előnye, Nagy András egy pattanás után 16 méterről lőtte rá, Gilinger kezei közül kicsúszott a labda, és végül bepattogott a gólvonal mögé, 3-0 a vendégeknek.
80'
Az imént Lazinica és Varga Csaba találkozott, a makói szerelését kissé zokon vette Lazinica, de végül Csonka Bence lenyugtatta a kedélyeket.
78'
Változtat Frank Csaba is, a jól játszó Bány számára ér véget a meccs, Köteles jön a helyére.
76'
Cserél Bódi Attila, Szabót Bertók váltja a vendégeknél.
74'
Tóth Attila marad lent egy ütközés után, Tóth Imrével találkozott a makói játékos, majd egy kis szünet után folytatódik a meccs. A büntetőkhöz, mert hogy a kiírás szerint döntetlen esetén azonnal tizenegyesek következnek, két gól kellene a Makótól, azonban nem igazán forog veszélyben a Hódmezővásárhely továbbjutása.
72'
Változtat a Makó is, Kovácsot váltja Győri a hazaiaknál.
70'
Pataki sárgul be a hazaiaktól, miután lerántotta a meginduló Nikutovicot.
68'
Ismét cserél a HFC, Szilágyi hagyja el a pályát, helyére Brizik-Bodrogi érkezik.
65'
Bány szabadrúgását fogja magabiztosan Gábor.
62'
GÓÓÓÓL! Egy bal oldali szabadrúgásra a hosszún remekül érkezett a mindössze néhány perce beállt Fábián, aki góllal kezd a HFC-nél, miután el tudta fejelni védője mellett a labdát, így már kétgólos a vendégek előnye.
59'
Mindkét csapat cserél, a Makónál Szilvási helyett Mátó, míg a vendégeknél az imént kapufát szerző Dordevic helyére az újonnan igazolt Fábián jön.
57'
KAPUFA! Egy ellenfél térfelén szerzett labda után Nagy centerezett Dordevicnek, aki okosan belsővel előtte, de a jobb kapufát találta telibe! A kipattanót Szilágyi lőtte el, ez Sarnyairól jön le, majd Nagy lövi el ismét, de ezt is blokkolják, majd a lent maradó Sarnyai miatt megállítja a játékot Csonka játékvezető.
56'
Bány! Ismét a hazaiak kapitánya jelentett veszélyt a vendégek kapujára, egy blokkolt lövés után jobbról remekül cselezte be magát az ötösig, azonban a passz helyett előtte a labdát, de az oldalhálóba küldte a játékszert.
51'
Jó helyről, mintegy húsz méterről, a tizenhatos előteréből járt szabadrúgás a vendégeknek, végül Szilágyinak gurították le a labdát,aki nagy erővel a kapu mellé küldte azt.
49'
Uh! Bány egyből kapura ívelt egy jobb oldali szögletet, nem is sikerült rosszul próbálkozása, Gábor mellett is elsuhant a labda, de végül elkerülte a kaput a hosszún, és nem érkezett egy makói sem a túloldalon sem.
46'
A szünetben cserélt a Makó, Horváth nem jött ki a második félidőre, őt Tóth Timotheusz váltotta.
46'
Folytatódik a meccs.
SZÜNET
45+2'
A gólt követően Csonka Bence le is fújta az első félidőt, ahol egy többnyire helyzet nélküli első fél órát követően egy értékesített tizenegyessel vezet a vendég Hódmezővásárhely.
45+1'
GÓL! Szabó magabiztosan gurít a jobb alsóba, Gilinger a másik irányba ment el, ezt nem háríthatta. A hazaiak azt reklamálják, hogy a bedobás előtt vásárhelyi játékosról ment ki a labda, ez azonban már nem változtat semmin, vezet a HFC!
45+1'
TIZENEGYES! Egy jobb oldali bedobás után Nagy addig dédelgette a labdát, amíg felrúgták középen, büntetőhöz jut a Vásárhely!
45'
Szabó bal oldali szabadrúgását Tóth Imre az ötös jobb oldali sarkáról fejeli Gilinger kezébe.
43'
Szilágyi csúszott oda hátulról Bakosnak, tévesztett egy ütemet, ő is sárgát kap.
42'
Bakos indult meg a vásárhelyi térfél közepétől, egészen a tizenhatoson belülre jutott, majd a védők szorítása mellett laposan mintegy fél méterrel a kapu mellé lő, ez sem volt kis lehetőség.
40'
Tóth Imréé az első vendég sárga, miután a félpályánál rúgta fel Tóth Attilát.
39'
Mi maradt ki! Egy bedobás után feledkeztek meg a középen álló Kovácsról, akit a rövid passzok után lapos indítással játszott meg Bány, majd a kapujából kissé kint álló Gábor mellett laposan próbálta meg ellőni Kovács, de az ő labdája is a kapufa külső oldala mellett hagyja el a pályát.
35'
Tóth József húzta meg a labdát a jobb szélen, majd betört a tizenhatoson belülre, lapos beadását pedig Gilinger tisztázta lábbal szögletre. A sarokrúgás után Nagy lövését blokkolják a hazaiak, majd végül Tóth Imre a tizenhatosról lőhetett kapura egy legurított labda után, de nem találja el a makói kaput, kevéssel, de mellémegy.
31'
Megélénkült a mérkőzés, az első fél óra kevés izgalma után ezúttal Tóth Attila indította Bányt, aki egy esernyő után a jobb összekötő helyéről ballal lőtt kapura, labdája kevéssel ment kapu fölé.
29'
Szabó ugratta ki remek labdával Dordevicet, aki előtt csak Gilinger állt, de a makói kapus jó ütemben jött ki a kapujából, és tisztázni tudott.
26'
Czebe lépett fel a támadással a bal oldalon, meg is tudták játszani őt, majd Bánynak tette vissza a labdát, de Szilágyiban elakad a beadása, a lecsorgót pedig kapura tűzi Bány, de ez Tóth Imréről vágódik le, majd Szilágyi lent marad a földön, rövid ápolása után folytatódik a játék.
20'
Szilágyi jó 35 méteres szabadrúgást lő egyből kapura, de nem veszélyezteti Gilinger kapuját a lövés.
18'
Dordevic tud elszakadni a védőjétől a tizenhatoson belül, és bár Varga Csaba mellett elesik, a vendégek hiába reklamálnak büntetőt, kirúgás következik, a makói védő pedig egyből mutatja, hogy műesésért lapot kellene kapnia a vásárhelyi csatárnak, de nem húzza elő a kártyát a játékvezető.
17'
Bány labdája érkezett remekül középre a bal szélről, azonban nem értek oda a hazai csatárok, így ebből indulhatott a HFC kontrája, amit Horváth állít meg egy taktikai faulttal, miután lerántja Lazinicát.
15'
Kovácsé az első sárga a meccsen, mert bár csapata, a Makó kapott szabadrúgást, de megrúgta ellenfelét a faultot követően.
14'
Tetszetősen építette fel a támadását a Makó, Bány két, kis területen megjátszott passz után indította Szilvásit a jobb szélen, de végül Kökény tanárian, becsúszva szerelt.
9'
Szabó iramodott meg a bal oldalon, majd a tizenhatos elé visszagurított labdáját Tóth József hosszan tette Nikutovic elé, a csatár lesen volt, így az akció elején kissé rendezetlen makói védelem felszabadult.
7'
Szilágyi íveli be a szabadrúgást a tizenegyes pont magasságába, de Dordevic fejéről csúszik ki a labda, így kirúgással folytatódik a játék.
6'
A szöglet óta a Vásárhelynél van többet a labda, de egyelőre helyzet nélkül. A hazaiak ultrái mellett a vendégek szurkolói is megérkeztek a mérkőzésre.
1'
Rögtön egy szögletet harcol ki Bakos, miután a felívelt labdánál nem értette meg magát Kökény és Varga Róbert, Bakos rárúgja a védőre - a szögletet viszont Szilágyi kifejeli.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Makó tiszta feketében, míg a Hódmezővásárhely sárga felsőben, kék alsóban lép ma pályára.
12:56 - Mindkét oldalon lesznek ma debütálók, a Makóban Bakos Ádám lép először pályára új csapatában, míg a HFC-nél a tegnap, Orosházáról igazolt Tóth Imre, valamint a Sándorfalvától megszerzett Lazinica is a kezdőben kapott helyet. 12:52 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok nemrég kezdték el a bemelegítést. Kellemes idő fogadta a csapatokat, napsütéses időben vívhatják a tavasz első tétmeccsét a felek. A mérkőzés Csonka Bence sípjelére 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A legjobb 16 közé jutásért csap össze a Makó és a HFC az év első tétmérkőzésén. A két fél utoljára tavaly augusztusban, a megye élvonal 2. fordulójában találkozott egymással. Akkor Bódi Attila legénysége hazai környezetben Szabó Dávid büntetőjével múlta felül riválisát egy sárga lapokkal és két kiállítással tarkított derbin. Bár a papírforma ezúttal is a vásárhelyiek sikerét ígéri, az egymeccses kupapárharcok kiszámíthatatlanságába mindkét együttes szurkolói bátran kapaszkodhatnak, illetve az is fontos kérdés lesz, miként sikerült a formaidőzítés a csapatoknál a hosszú felkészülési időszak végére. Egy biztos: mi ott leszünk, és mindenről beszámolunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.