Sport

Kosárlabda: optimistán várja a folytatást Ivan Stefanovic

Kosárlabda: optimistán várja a folytatást Ivan Stefanovic

2015. február 25., szerda
Kosárlabda: optimistán várja a folytatást Ivan Stefanovic
szedeak_jaszbereny41_gs

Január közepén érkezett a Naturtex-SZTE Szedeák együtteséhez Ivan Stefanovic, aki egy rövid, fél éves, szerb másodosztályban töltött kitérő után ismét Magyarországon kosárlabdázik. A Szedeák új játékosát eddigi szegedi tapasztalatairól kérdeztük.

Hét meccsen lépett pályára

Ivan Stefanovic

a Szedeákban, ezek alatt átlagban 15 percet töltött pályán a szerb erőcsatár. A szezon korábbi részében, a szerb második ligás Mladost Smederevska Palanka-ban nyújtott teljesítményétől egyelőre elmarad a szegediek legújabb szerzeménye, legjobb találkozója a

Paks elleni hazai mérkőzés

volt, ahol nyolc pontja mellett leszedett hat lepattanót. „Nem akartam távol lenni a családomtól, két gyermekem van, és nem akartam azt, hogy csak keveset lássam őket. Egy szerb játékosnak jó opció Szeged, amely Magyarország egyik legszebb városa. Nagyon jól érzem magam a pályán és a pályán kívül is, jó közösség van itt a csapatnál. A saját teljesítményemmel kapcsolatban azt mondanám, hogy még keresem a helyem a csapatban, de azon leszek, hogy minél hamarabb megtaláljam” – értékelte a csapatnál töltött eddigi időszakát Ivan Stefanovic. A Naturtex-SZTE Szedeák számára hamarosan kezdődik a középházi rájátszás, amelyet már biztosan elért

Nikola Lazic

együttese, három bajnokival az alapszakasz vége előtt. A szezon hátralévő céljaival kapcsolatban a magyar állampolgársággal is rendelkező játékos elmondta, az alapvető szezon előtti célt már sikerült teljesítenie az együttesnek, azaz elérték, hogy bent maradjanak az A-csoportban, ez pedig nagy szó a csapatnál. „Most már a következő cél az, hogy bejussunk a rájátszásba, ami nem lesz könnyű, jó csapatok vannak most már ebben a középszakaszban. Minden meccs élet-halál lesz, és mindegyik csapatnak van esélye bejutni, körülbelül azonos esélyekkel vág neki mindenki ennek a középszakasznak. Így aztán nehéz lesz, de remélem, hogy meg tudjuk oldani ezt a feladatot, és ezekre a találkozókra még az eddigieknél is több néző látogat majd ki” – tekintett a közeljövőben a Szedeákra váró feladatokra az erőcsatár. Ivan Stefanovic a szerb bajnokság mellett a román ligában is pattogtatott, ahol az első és másodosztályban is megfordult, tavaly pedig a Kecskemétben szerepelt, így van összehasonlítási alapja a környék kosárlabda életét illetően. „Szerintem a tavalyi bajnoksághoz képest erősebb az idei pontvadászat, de nincs mit szépíteni, nagyjából a pénztől függ a dolog, akinek több pénze van, annak van jobb csapata, aki tehetősebb, az tudja megfizetni a játékosokat. Bízom benne, hogy az évek során tovább fog fejlődni a magyar bajnokság színvonala, és jó minőségű kosárlabda lesz Magyarországon. Romániával összehasonlítva, az ott szereplő 12 csapatnak nagyjából hasonló a költségvetése, mindenki hasonló fizetést tud adni, míg Magyarországon csak 3-4 csapat van, amelyik komoly pénzeket tud fizetni a játékosoknak, a többi csapat pedig próbál valahogy túlélni, és meglepetéseket okozni” – osztotta meg tapasztalatait a 34 éves játékos. Ivan Stefanovic Szegeddel kapcsolatban úgy fogalmazott, már korábban is nagyon jól ismerte a várost, sokat járt már itt, és akkor is tudta, hogy egy szép városról van szó, amivel kapcsolatban csak jókat tud elmondani. A Naturtex-SZTE Szedeák csapata a két hetes szünet után szombaton 19 órától Zalaegerszegen lép majd pályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.