Sport

Kosárlabda: az alapszakasz aranyáért küzd a Szedeák U-21

Kosárlabda: az alapszakasz aranyáért küzd a Szedeák U-21

2015. február 6., péntek
Kosárlabda: az alapszakasz aranyáért küzd a Szedeák U-21
junior_szedeak_falco02_gs

Remek szezont fut a Naturtex-SZTE Szedeák U-21-es csapata: Simándi Árpád együttese nagy harcban van a Falcóval az alapszakasz elsőségéért, amelyből még 9 mérkőzés van hátra, a trénert kérdeztük a csapat eddigi szerepléséről.

Az U-21-es csapatból többen is a felnőtt kerettel készülnek, illetve játszanak is az NB I-es mérkőzéseken:

Mike János

,

Demeter Attila

vagy éppen

Molnár Bence

is Kiss Zsoltékkal készül együtt, valamint játékperceket kapnak

Nikola Lazic

mestertől az élvonalban, ami nagyban segítheti a fejlődésüket, vagy eredményességüket az utánpótlás bajnokságban. „Egyértelmű, hiszen a csapat 70%-a a felnőtt bajnokságban is szerepet kap, ez szerintem nagyban befolyásolja azt, hogy ilyen jól tudunk szerepelni a saját bajnokságunkban. Lényegében ez fizikálisan is felkészíti a srácokat, nagyon jól felkészítik őket a felnőtt edzések, remek állapotba kerülnek ez által. Ennek is köszönhető, hogy gyakorlatilag a legtöbb mérkőzésünkön nem kell izgulnunk.” – mondta el idei szezonjukkal kapcsolatban

Simándi Árpád

, az együttes edzője. A Naturtex-SZTE Szedeák U-21-esei eddigi 17 mérkőzésükből tizennégy győzelmet arattak, minden hazai mérkőzésüket megnyerték, a három vereségüket Szombathelyen, Nyíregyházán és Sopronban szenvedték el a fiatalok, a legutóbbi találkozójukon a Nyíregyháza ellen 86-82-s győzelmet arattak a szegedi fiatalok, akiknek majdnem egy 40 pontos idegenbeli siker is összejött többek között, Kaposvárott 85-48-s győzelmet könyvelhettek el a Szedeák juniorjai. Simándi Árpád kérdésünkre, mi szerint cél volt-e szezon előtt a jó eredmény, úgy válaszolt, hogy a legfontosabbnak a játékosok fejlődését tekintik, de az eredmény sem másodlagos, hiszen olyan tehetséges fiatalok alkotják a gárdát, akik a felnőtt csapat ajtaján is kopogtatnak. „Amit ki lehet emelni, az az, hogy jó úton haladnak a játékosaink a fejlődés útján, illetve hogy két meghatározó emberünk,

Vágvölgyi Ákos

és

Wirth Ádám

nélkül is tudtuk hozni a fontos mérkőzéseket, mint például a köztudottan jó utánpótlással rendelkező Falco elleni találkozót. Bár nem vagyunk sokan, de aki ebben a csapatban pályára lép, az mindig a legjobbat próbálja magából kihozni, és ennek is köszönhető, hogy ott állunk ahol” – tért ki az idei pozitívumokra Simándi Árpád.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.