Sport

Kosárlabda: nem tudta megállítani az Albacompot a Szedeák

Kosárlabda: nem tudta megállítani az Albacompot a Szedeák

2015. február 8., vasárnap
Kosárlabda: nem tudta megállítani az Albacompot a Szedeák
szedeak_alba05_gs

Már a szünetre húszpontos hátrányt szedett össze a Naturtex-SZTE Szedeák az Albacomp otthonában, Kromahék támadásaira pedig a második félidőben sem volt ellenszere a Kiss Zsoltéknak.

A mérkőzés előtt azonos mutatóval álló csapatok csatáján (9 győzelem, 10 vereség) meglepte a Szedeák az Albacompot nyitásként, 9-2-re vezetett bő két percet követően

Nikola Lazic

együttese. Erre azonban egy 9-0-s futással válaszolt a fehérvári csapat, így máris az Alba vezetett. (11-9) Akadozott a Szedeák támadójátéka, az Alba azonban nagyon pontosan játszott, így még az első negyedben 10 pont is volt a különbség, amit nyolcra tudott csökkenteni a szegedi csapat a negyed végére. A második negyedben nagyon élt a nyáron az Albához igazoló

Csorvási Milán

, rendre pontokkal fejezte be palánk alatti akcióit, a fehérváriak továbbra is nagyon jól működtek támadásban, a Szedeák viszont nem tudta megállítani a hazaiak rohamait, így a nagyszünetre húszpontos volt a különbség a csapatok között.

Ciric

triplája nyitotta a második félidőt, majd sorra jöttek a könnyű kosarak az Albától, és már harminc pont közeli volt a hazai előny, Nikola Lazic időkérését követően kicsit csökkenteni tudta a különbséget a Szedeák, de az Albacomp irányította a játékot, és nem engedte, hogy akár csak a remény felcsillanjon a szegediek számára. A meccs tulajdonképpen a negyedik negyed előtt eldőlt, hiszen 32 pontos hátrányban volt a záró 10 perc előtt a Szedeák, amely ugyan az utolsó negyedet megnyerte, de ez csak a kozmetikázásra volt elég, végül kereken 30 pontos vereséget szenvedett az Albacomp otthonában a Naturtex-SZTE Szedeák. Szinte mindenben jobb volt az Alba a meccsen, amelyből hárman is húsz pont fölé jutottak, míg a Szedeáknál a Balaban-Ciric duó szerezte a pontok több mint a felét. Megérdemelten nyert a székesfehérvári csapat, így begyűjtötte tizedik sikerét, míg a Naturtex-SZTE Szedeák a tizenegyedik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Nikola Lazic együttese legközelebb február 12-én, csütörtökön 18 órától a Jászberényt fogadja majd az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 22. forduló

TLI-Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák 103 - 73 (28-20,27-15,32-20,16-18)

Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, 1500 néző. Vezeti: Györffy P. A., Szabó G., Sallai I. (Benczur)

Albacomp:

Tóth P. 8/6, Supola 10/6, KROMAH 24, Kalve 6, CSORVÁSI M 21.

Csere:

Simon 4, Blaskovits -, Czirbus -, Juhos 7/3, Kovács 2, Molnár M. -, GILCHRIST 21.

Vezetőedző:

Székely Norbert.

Szedeák:

Jereminov 13/9, Molnár A. 9, Kiss Zs. -, CIRIC 26/12, BALABAN 20.

Csere:

Mike -, Meleg -, Demeter -, Stefanovic 3/3, Kuntic 2, Varga Z. -, Révész -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Molnár A. (35') Székely Norbert:

"Örülök a sima győzelemnek, már az első negyedben eldőlt, hogy nagy fizikai fölényben vagyunk. Sok mindent tudtunk gyakorolni a találkozón. Ugyanakkor még ennél is jobbnak kell lennünk, nem szabad azt hinni, hogy egy ilyen győzelemtől ott vagyunk a legjobbak között. Gilchrist remek játékos, biztosan lesz azért nehezebb dolga is ennél, de emberileg is csak jókat mondhatok róla. örülök, hogy itt van velünk."

Nikola Lazic:

"Gratulálok az Albának, sokkal jobbak voltak, megérdemelten nyertek. Nem engedték, hogy a saját stílusunkban játsszunk, hússzal kevesebb lepattanót szedtünk, ami nagyon nagy különbség. Ugyanakkor tudni kell, számomra nagy büszkeség, hogy a meccs előtt egyformán álltunk a táblázaton ellenfelünkkel, hiszen a mi célunk szezon előtt a biztos bentmaradás volt. Két hét alatt a hatodik meccsünket játszottuk, ami nagyon sok."

Online közvetítésünk

IV. negyed 103-73

40'

Balaban indul el a kissé rendezetlen hazai védelemmel szemben, de nem tudja bezsákolni, ellenben a lerohanás végén nincs hazai pont sem. Jereminov közelről nem tudja beejteni, majd Tóth helyez el egy hármast, 103-73, ez a vége, így harmincpontos vereséget szenved az Albacomp otthonában a Szedeák.

39'

Kovács faultja után Stefanovic állhat a vonalra: azonban mindkét büntetőjét kihagyja. Supola triplája lejön, azonban Gilchristé a lepattanó, aki közelről megszerzi a századik fehérvári pontot, 100-73.

38'

Az időkérés után Jereminov szerez egy újabb triplát, 96-73. Juhos középtávolija is ül, 98-73.

37'

Stefanovic szerzett labdája után Ciric dobása szédül be végül, 96-67. Mike lopja el a labdát Supolától, Stefanovic pedig a sarokból szór be egy hármast, 96-70. Időt kér az Alba.

36'

Jereminov és Juhos is kihagy egy-egy triplát, majd Csorvási is megpróbálja kintről, de ő sem jár sikerrel. Csorvási Milán faultja után büntetőzhet Balaban: mindkettőt bedobja, 96-65.

36'

Több eladott labda mindkét félnél, a nagy rohanást Csorvási Milán töri meg, miután közelről beejti, 96-63. Molnár András előtte begyűjti az ötödik faultját, így ő kipontozódott.

35'

Ciric közelije jön le a palánkról, majd Kalve oldja meg hasonló szituációból, 94-63.

34'

Simon faultja Balabannal szemben, a center dobhat büntetőket: csak az első van bent, 92-60. Kovács adja el a labdát a fehérváriaktól, majd Jereminov egy triplával bünteti ezt, 92-63.

33'

Jereminov pattintva passzol Balabannak, a center befordulása jó, és sikeres a közelije is, 92-57. Gilchrist középtávolija nincs bent, Jereminové a lepattanó, Molnár András kettese viszont ül, 92-59, a meccsen először kér időt Székely Norbert.

32'

Csorvási Milán Molnár András faultjával együtt dobja be közelről: jó a büntető is, 92-55.

31'

Stefanovic rossz kettese után Gilchrist közelije nyitja a záró negyedet, 89-55. Molnár András triplája nem jó, de Stefanovicé a lepattanó, megpróbálja a hármast Kiss Zsolt is,de ő sem szerez triplát.

III. negyed 87-55

30'

Újabb fault, ismét Balabannál, ezúttal az egykori szegedi, Csorvási Milánnal szemben: ő nem hagyja ki egyiket sem, 85-55. Kuntic közelije lejön a palánkról, Gilchristé a lepattanó, Csorvási Milán pedig befejezi az akciót középtávolról, 87-55, ez a harmadik negyed vége.

30'

Balaban faultja Gilchrist-el szemben, Gilchrist állhat a vonalra: csak a második van bent, ez volt a hazaiak első rontott büntetője, 83-55.

29'

Kuntic megszerzi, de sajnos gyorsan el is adja a labdát. Kromah ezúttal betörés nélkül, a palánk alól oldja meg, 82-53. Molnár András küldi el a védőit dobócseleivel, jó is a kettes, 82-55.

28'

Ciric a negyedik trojkáját süllyeszti el, 76-53. Kromah ismét átjut a védelmen, 78-53. Balaban közelije lejön a palánkról, Gilchrist csont nélkül középtávolról, 80-53.

27'

Molnár András csen labdát, Ciric pedig egy kézzel bezsákolja, 74-50. Gilchristet nem tudtunk megfogni, a palánk alól ejti be, 76-50.

26'

Balabannak ezúttal jó a közelije, 70-45. Jön is a gyors válasz Kromahtól, 72-45, a védekezésünk ma nem a legjobb sajnos. Megismétlődik az előző játékhelyzet, csak most Balaban kihagyja, Kromah viszont nem, 74-45. Kuntic passza után Ciric harmadik tripláját szórja be, 74-48.

25'

Balaban most elhibázza közelről, de Juhos kettese sincs bent. Molnár András most bemegy a palánk alá, és bedobja, 70-43.

24'

Simon középtávolija is ül, 68-41. Molnár András hármasa nem jó, Juhosé a lepattanó, Csorvási Milán pedig a palánk alól növeli a különbsége, 70-41, időt kér Nikola Lazic.

23'

Molnár András faulttal együtt fejezi be közelről: jó a büntetője is, 64-41. Juhos középtávolról válaszol, 66-41.

22'

Balabantól Kromah lopja el a labdát, aki végigszáguld, és bezsákolja, 62-38. Jereminovnál a személyi, Kromah most büntetőket dobhat: hatból hat ezzel a kettővel a mérlege, 64-38.

21'

Balaban közelije kiszédül, Juhos egyedül marad a sarokban, Csorvási Milán játssza ki neki, Juhos pedig be is szórja a triplát, 60-38.

21'

Ciric triplája nyitja a második félidőt, 55-38. Tóth kihagyja a közelit, de Kromah begyűjti a lepattanót, majd Csorvási Milánt játssza meg, aki második zsákolását mutatja be, 57-38.

II. negyed 55-35

20'

Gilchrist válasza ismét a palánk alól, 53-35. Ciric faultja után büntetőzhet Kromah: ezúttal is bedobja mindkettőt, 55-35. Jereminovnak még van ideje egy betörésre, de Gilchrist állítja meg kiváló védekezéssel, ez a vége - húszpontos hátránnyal várhatja a második félidőt a Szedeák az Albacomp otthonában.

20'

Ismét Ciric szerez pontot, ezúttal középtávolról jó a kosara, 51-32. Kromah ejtése nem jó, ellenben Jereminov triplája hibátlan, 51-35.

19'

Ciric részéről jó a horog, így 47-30. Kromah válaszol egy betörés után, 49-30, majd Ciric triplája jön le, ami után Gilchrist a palánk alól oldja meg, 51-30.

18'

Kuntic szerzi meg a lepattanót Tóth kihagyott közelije után, de hiába rohan a palánkig, nem tudja befejezni. Molnár András faultolja Kromaht, jöhetnek a büntetők: mindkettőt bedobja, 47-28.

17'

Ciric passzolja el a labdát, de visszalépnek a hazaiak a félpályánál, azonban Kuntic nem tudja ezt kihasználni, Supola pedig egyedül megoldja ezúttal, a palánkról teszi be, 45-28.

16'

Nem sül el jól a figura, Jereminovot sapkázza Csorvási Milán, Supola pedig második hármasát süllyeszti el, 43-28.

15'

Lépéshiba miatt elveszik Balabantól a labdát, Tóth Péter pedig a levegőből húzza le Supola passzát, és továbbítja a kosárba, 40-28. Időt kér Nikola Lazic.

14'

Kunticot most nem tudják követni, pazarul fejezi be, 36-28. Csorvási Milán egyelőre nem tud hibázni, negyedjére is megoldja a palánk alatt, 38-28.

14'

Balabannal szemben Kromahtól jön a fault, büntetőket dobhat Balaban: mindkettő jó, 34-26. Simonnak készítik elő remekül, aki csont nélkül dobja be kettesét, 36-26.

13'

Stefanovic triplája nem jó, ellenben Csorvási Milán üresen marad a palánk alatt, be is zsákolja a labdát, 32-24. Kuntic trojkája is lejön, Csorvási Milán pedig ezúttal sem hibázik, 34-24, ismét 10 közte.

12'

Juhos passza után Kovács a sarokból pontos, 30-22. Szépen jár körbe a labda, majd még éppen mielőtt letelne a támadóidő, Balaban közelről eredményes, ez már 10 pont fölött jár, a mezőny legeredményesebb játékosa, 30-24.

11'

Juhos kinti kísérlete pontatlan, ami után Jereminov nem tudja befejezni, miután bekígyózott a védők között, ezeket a szituációkat nagyon érezte a Nyíregyháza ellen, most nem tudta befejezni.

11'

Gilchrist triplája nem jó, Balabané a lepattanó, majd a center szerzi a negyed első pontjait a palánk alól, 28-22.

I. negyed 28-20

10'

Simonnál a fault ismét Jereminovval szemben, újra jöhetnek a büntetők: ezek is bent vannak, 28-20. Kovács Ádám még elereszt egy triplát, de nem jó, majd Balaban kihagyott közelijével zárul az első negyed. Bár hét ponttal is vezetett a Szedeák, mégis nyolcpontos hátrányból várhatja a második negyedet.

10'

Supola állítja meg szabálytalanul Jereminovot, az irányító büntetőzhet: mindkettő jó, 26-18. Gilchrist kicsavart testhelyzetből a palánk alól, de bedobja, 28-18.

9'

Kromah teszi le a sarokba Supolának, ő pedig bedobja a második fehérvári triplát, 24-16. Ciric hármasa ellenben nem jó, Kromahé a lepattanó, aki végig is száguld vele a pályán, és beejti, 26-16, tízpontos hazai előny.

8'

Az időkérés után Ciric egy csel után engedi el középtávolról, bemegy, ezzel megtöri a szegedi csendet, 21-14. Ismét Ciric az akció végén, Juhos a szabálytalan, két büntetővel jöhet Ciric: mindkettő bent van, 21-16.

8'

Simon asszisztját Gilchrist zsákolja be, 19-12. Ebből az akcióból sincs szegedi pont, Gilchrist ellenben már kilencre növeli a fehérvári előnyt közelről, 21-12 - időt kér Nikola Lazic.

7'

Gilchrist második kísérlete nem jó, majd Molnár András próbálja meg kintről, de kiszédül. Kalve a sarokból engedi el, 15-12. Kiss Zsolt triplája sem jó, ellenben Kromah betör, és bár elsőre elrontja,de a lepattanót begyűjti, és másodjára megoldja, 17-12.

6'

Jereminov közelije lejön, de Balaban gyűjti be a lepattanót, azonban Tóth faultolja őt, így először dobhat büntetőket a Szedeák: Balaban az elsőt kihagyja, a második viszont bent van, 13-12.

5'

Ciric bontja meg a védelmet, majd közelről beejti, 11-11, ez nagyon kellett már. A nemrég igazolt Gilchrist szerzi meg első pontjait, miután nem tudtuk követni a palánk alatt, 13-11.

4'

Balaban passzát Kromah csípi el, a lerohanás végén pedig Csorvási Milán közelről fejezi be a támadást, 8-9. Kiss Zsolt passza is pontatlan, Csorvási Milán szerzi meg, aki kijátssza Tóthnak, ő pedig bezúdít egy trojkát, ezzel vezet az Alba, 11-9, pedig 9-2-re még vezetett a Szedeák.

3'

Eladott labdák mindkét oldalon, a rohanást Ciric állítja meg egy faultal, Supola állhat a vonalra büntetőzni: mindkettőt bedobja, 6-9.

2'

Supola kettese lejön, de Csorvási Miláné a lepattanó, Kalve pedig feliratkozik a pontszerzők közé, 4-9. Balaban először ront el egy dobást, negyedik kísérlete után nincs újabb szegedi pont.

2'

Csorvási Milán kijátszása pontatlan, Balaban Cirichez passzol, Ciric pedig elereszti az első hármast: bent is van, 2-9!

1'

Kromah középtávolról egyenlít, 2-2, de ismét Balaban él a palánk alatt, 2-4! Kromah dobása most lejön, azonban Balaban megszerzi a lepattanót, majd harmadjára is beteszi közelről, 2-6!

1'

A Szedeák hozta el a labdát a feldobás után, majd Balaban szerzi meg a meccs első pontjait közelről, 0-2.

17:57

- Darko Balaban kisebb sérülést szedett össze hét közben, de végül vállalni tudta a játékot. Az Alba eddig otthon jól szerepel, nyolc meccséből hatot is megnyert, a Kaposvár és a Pécs tudott győztesen távozni a Vodafone Sportcentrumból.

17:44

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák fehérvári vendégjátéka. Nikola Lazic opciói tovább szűkültek Molnár Bence térdsérülésével, így a roppant fontos találkozón nem vár könnyű feladat Kiss Zsoltékra.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.