Bulvár

Kigyulladt autó és halálos baleset miatt intézkedtek a tűzoltók vasárnap

Kigyulladt autó és halálos baleset miatt intézkedtek a tűzoltók vasárnap

2015. február 9., hétfő
Kigyulladt autó és halálos baleset miatt intézkedtek a tűzoltók vasárnap

Árokba csúszott autóbusz, kigyulladt személyautó, halálos baleset és életveszélyben lévő beteg - mozgalmas vasárnapjuk volt a Csongrád megyei tűzoltóknak.

Pénteken, a délutáni órákban halálos baleset történt Makónál, a 4432-es úton egy személyautó és egy kisteherautó ütközött. A személyautó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kisteherautóban öten utaztak, ők nem sérültek meg. Az esetnél a makói tűzoltó végezték el a műszaki mentési munkálatokat. A helyszíni szemle végéig drótkötéllel rögzítették a személyautót, mely félig az árokba csúszott. Szombaton délelőtt fél 11-kor egy lángoló személyautóhoz riasztották a csongrádi tűzoltókat. A Renault típusú autó a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A sofőr és utasa még időben elhagyták a járművet. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, melyek a környező növényekre is átterjedtek. Délelőtt tizenegy órakor egy életveszélyes beteget mentettek a hódmezővásárhelyi tűzoltók. A mentőszolgálat kérte az egység segítségét. A mentőautó a rossz útviszonyok miatt nem tudta megközelíteni a Kutasi út melletti tanyát. A tűzoltók kézben, hordágyon vitték ki a beteget az út végén várakozó mentőautóhoz. Este hét órakor egy nagyméretű fa megdőlt Szegeden, a Boldogasszony sugárúton. A fa ágai veszélyeztették a villamosvezetéket is, ezért kérték a tűzoltók segítségét. A szegedi egység emelőkosárból vágta le a veszélyes gallyakat. Vasárnap délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Szent István térnél egy mikrobusz megcsúszott az úton és villanyoszlopnak ütközött. A beton tartóoszlop kitört és az autóra dőlt. Az esethez a hódmezővásárhelyi egység érkezett. A tűzoltók áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentési munkálatokat. Szegeden, a déli órákban a szél leszakított és a trolivezetékekre sodort egy négy négyzetméteres bádoglemezt. A szegedi egység forgalomkorlátozás mellett, emelőkosár segítségével távolította el a lemezdarabot. Szentes és Fábiánsebestyén között, a 4642-es út 56-os kilométerszelvényénél egy menetrend szerinti autóbusz húsz utasával árokba csúszott. A helyszínre a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók érkeztek. A buszt áramtalanították, majd a tűzoltók segítségével két munkagép vontatta ki az árokból a járművet. Személyi sérülés nem történt, a busz utasait személyautókkal szállították el a helyszínről - olvasható a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.