Sport

Kézilabda: a hajráig volt partiban az SZKKSE Dajka Bettináékkal

Kézilabda: a hajráig volt partiban az SZKKSE Dajka Bettináékkal

2015. február 7., szombat
Kézilabda: a hajráig volt partiban az SZKKSE Dajka Bettináékkal
szkkse_mosonmagyarovar_mj-_DSC8294

Bár az utolsó percekig jól tartotta magát, végül tízgólos vereséget szenvedett a Szeged KKSE a Mosonmagyaróvár otthonában.

A vendégeknél továbbra is hiányzik a sérült

Albert Helga

, bekerült ugyanakkor a keretbe a Siófokról igazolt, a csapattal hétfő óta együtt dolgozó

Termány Rita

, illetve az eltiltását letöltő

Barján Bianka

. A találkozó első húsz percében fej-fej mellett haladtak a felek, azt követően azonban öt gólt szereztek zsinórban a többek között a szegedieket decemberben elhagyó

Dajka Bettinát

is felvonultató hazaiak. (14-7) Az utolsó két percben két találattal válaszolt az SZKKSE, így a szünetre behozható hátránnyal vonultak

Marosán György

tanítványai. Fordulás után kiegyenlített játékot láthatott a mosonszolnoki publikum, a differencia megragadt a félidei állapoton, egészen az összecsapás hajrájáig. (25-20) Akkor azonban újabb rövidzárlat következett a szűkebb kerete lévén némileg elfáradó vendégeknél, amit a hazaiak ötször is ki tudtak használni, magabiztossá téve győzelmüket. (30-20) A szegediek legközelebb egy hét múlva, február 14-én játszanak, a nyolcadik helyezett Debrecen ellen hazai pályán.

Női kézilabda NB I 18. forduló:

Mosonmagyaróvári KC - Szeged KKSE 30-20 (14-9)

Mosonszolnok, 400 néző. Vezette: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária.

Mosonmagyaróvár:

Petróczi, Mistina (kapusok), Hajtai 4, Nádasdi, Kiss Ki., Kurucz 2, Dombi, Gerháth 5, Dajka 5, Frankovic 5, Gyimesi, Tóth 6/2, Tamás 1, Élő, Kopecz, Hanczvikkel 2.

Vezetőedző:

Róth Kálmán.

SZKKSE:

Dobó, Futaki (kapusok), Hárs 3, Lackovic 2, Aron, Barján 2, Zsilák, Gulyás 4, Csoknyai, Kiss Kl., Termány 5, Hódi 1, Szabó 3/1.

Vezetőedző:

Marosán György.

Hétméteres:

3/2, ill. 1/1.

Kiállítás:

12 perc, ill. 8 perc. Marosán György:

"Az 55. percben feljöttünk 24-20-ra, de feléltük az erőtartalékainkat. Többen betegséggel küzdöttek a héten, mások sérülésből tértek vissza, így kissé elfogytunk a meccs végére. Kár az utolsó öt percért, mert közel sem volt ekkora különbség a két csapat között. Ami várható volt, hogy a két új játékosunkat még el kell még helyezni a rendszerünkben, de a hátralévő találkozóinkat éppen arra lehet felhasználni, hogy gyakoroljunk. Nem működtek még megfelelően a páros, hármas kapcsolatok, sok technikai hiba adódott ebből. Ezzel együtt sok biztató momentumot is láttam, Termány Rita öt gólja mindenképpen biztató. Persze, voltak gyengébb egyéni teljesítmények is, amik elmaradtak az eddig megszokottaktól és az elvártaktól. Összességében az első 55 percért semmiképpen sem kell szégyenkeznünk. Megyünk tovább a csapatépítésben a megkezdett úton. Látszódik a csapatunkon, hogy vannak még hiányposztok. Persze, azt is látni kell, hogy vannak lehetőségeink, amiből építkezhetünk. Előállhatnék kérésekkel új igazolásokra vonatkozóan, de éhes ember egy jó krumplipaprikással is jól tud lakni. Most abból kell főznünk, amink van. A cél, hogy márciusban le tudjunk ülni egy jó ízűt enni. Addig igyekszünk a gondokat áthidalni, megoldani. Nem lesz könnyű, de eddig az egész szezonunk nem arról szólt, hogy könnyű dolgunk lenne."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.