Közélet

Két évre ítéltek egy magyar embercsempészt Szegeden

Két évre ítéltek egy magyar embercsempészt Szegeden

2015. február 6., péntek
Két évre ítéltek egy magyar embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban két év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy békéscsabai férfit, aki 26 szíriai állampolgárt szállított volna Bécsbe a magyar-szerb zöldhatártól – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.

Szanka Ferenc

közölte, a vádlott január utolsó napján Ásotthalom külterületére ment kisteherautójával, hogy ott a zöldhatárnál felvegyen 26 szíriai állampolgárságú határsértőt. A röviddel korábban illegálisan magyar területre lépett határsértők éppen pakolták be csomagjaikat a gépjárműbe, amikor egy ásotthalmi hivatásos mezőőr észrevette őket. A mezőőr megpróbálta felelősségre vonni a sofőrt, aki el akart menekülni a helyszínről, ám ezt az önkormányzati alkalmazott megakadályozta, és rendőröket hívott. A járásbíróság a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, és elrendelte a férfi egy korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.