Bulvár

Jégkaparót osztottak a rendőrök a Kossuth Lajos sugárúton + FOTÓK

Jégkaparót osztottak a rendőrök a Kossuth Lajos sugárúton + FOTÓK

2015. február 12., csütörtök
Jégkaparót osztottak a rendőrök a Kossuth Lajos sugárúton + FOTÓK
balesetmegelozesi_bizottsag05kf

A téli közlekedés potenciális veszélyforrásaira hívta fel a figyelmet a rendőrség a Kossuth Lajos sugárúton. A leintett autósok a tanácsok mellett egy jégkaparót is kaphattak.

Csütörtök délelőtt a Kossuth Lajos sugárúton közlekedők figyelmét hívta fel a rendőrség a változó útviszonyok miatti kihívásokra. "Naponta váltogatják egymást a pluszok és a mínuszok, ami vezetéstechnikai szempontból is nagyobb odafigyelést kíván a sofőröktől. Erre szeretnénk felhívni a figyelmét a belvárosban közlekedőknek" – mondta el portálunk

Vad Róbert

őrnagy, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Ugyan Magyarországon nincs kötelezővé téve a téli gumi használata, a közlekedőknek mégis erősen ajánlották, hisz +7°C alatt ezek a gumik jobban teljesítenek, egy fékezés esetén akár életet is menthet az ezzel nyerhető néhány méter. Fontos továbbá, hogy a jármű műszaki állapotát is szakemberrel vizsgáltassuk át ebben az időszakban, kiemelt figyelmet fordítva a fékek, fényszórók állapotára. Nem árt, hogyha a fagyos reggeleken egy meleg takarót teszünk az autóba, illetve a jégoldó spray és jégkaparó is jól jön ilyenkor - ez utóbbit a rendőrök is adtak a leintett autósoknak. Fontos, hogy a járművezető "fejben" is tisztában legyen az útviszonyokkal, és a megváltozott útviszonyoknak megfelelően közlekedjen. Fontos, hogy toleranciával és nagyobb figyelemmel tekintsünk a többi közlekedőre - tette hozzá az őrnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.