Közélet

Hat új tűzoltó Csongrád megyében

Hat új tűzoltó Csongrád megyében

2015. február 10., kedd
Hat új tűzoltó Csongrád megyében
csoportkep_netre

Új tűzoltóit köszöntötte hétfőn reggel Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A frissen végzett újoncok Szentesen, Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Szegeden veszik fel első szolgálatukat a következő napokban.

Szeptemberben indult az a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által indított öthónapos képzés, melynek zárásaként nyolcvankét végzős hallgató tette le a tiszthelyettesi esküt. Az új típusú tűzoltószakképzés második modulját a Csongrád megyébe érkező hat új tűzoltó is sikeresen teljesítette. Az oktatás első két hónapjában általános rendvédelmi ismereteket sajátítottak el, majd három hónapon át tűzoltói szakmai alapismereteket tanultak. A sikeres vizsgákat követően nyertek felvételt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába. Hétfőn délelőtt tíz órakor – a parancsok felolvasását és a kinevezések átadását követően – a megyei igazgató köszöntötte az új hivatásosokat az igazgatóság épületében. Az ezredes elmondta, a tűzoltó szakma kétoldalú: nem kell a nap minden percében dolgozni, de amikor igen, akkor minden esetben hiba nélkül kell elvégezni a feladatokat. Az igazgató hangsúlyozta, sok beavatkozáson kell még ahhoz átesniük, hogy tapasztalt tűzoltókká váljanak, de az állománytól minden segítséget megkapnak, ami a fejlődésükhöz szükséges. A hat őrmester részt vesz az előírt vizsgálatokon, majd a szükséges papírok birtokában a következő pár napban mindegyikük tűzoltó őrmesterként kezdi meg szolgálatát a katasztrófavédelem kötelékében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.