Bulvár

Hárommilliós cigarettafogás, autóban és vonaton csempészték a füstölnivalót

Hárommilliós cigarettafogás, autóban és vonaton csempészték a füstölnivalót

2015. február 11., szerda
Hárommilliós cigarettafogás, autóban és vonaton csempészték a füstölnivalót

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy osztrák személygépjárműben és az AVALA gyorsvonaton mintegy 2700 doboz adózatlan cigarettát találtak elrejtve. A dohányterméket lefoglalták és mindkét ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök az 51-es számú főúton tartottak közúti ellenőrzést ahol megállítottak egy osztrák személygépkocsit, amelyet egy szerb férfi vezetett. A férfi az ellenőrzést végzők kérdésére elmondta, hogy jövedéki terméket nem szállít. A pénzügyőröknek a nyilatkozat elfogadását követően a jármű tüzetesebb ellenőrzésekor az utastérben feltűnt, hogy a gépkocsi tetőkárpitja alá valamit elrejtettek. A tetőkárpit megbontása után a rejtekhelyről mintegy 1500 doboz adózatlan cigaretta került elő. Ezzel egy időben Kelebián az AVALA nemzetközi gyorsvonatot vizsgálták át a pénzügyőrök. A vizsgálatot segítő szolgálati kutya több vasúti kocsi mellett jelzett. A kutya szimata ezúttal sem csalt, mivel három vasúti kocsi gumiütközőjéből összesen 1.200 doboz adózatlan cigarettát rejtett. A pénzügyőrök a két ügyben a mintegy 3 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták. A pénzügyi nyomozók az első ügyben a szerb férfi ellen, míg a vonaton elrejtett cigaretta ügyében ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.