Kultúra

Földi Péter festőművész tárlatvezetése a Tornyai-múzeumban

Földi Péter festőművész tárlatvezetése a Tornyai-múzeumban

2015. február 10., kedd
Földi Péter festőművész tárlatvezetése a Tornyai-múzeumban
Foldi_Peter_kiallitasmegnyito_20141123_16

Földi Péter festőművész sajátos világú alkotásaihoz ad kulcsot pénteken délután a Tornyai János Múzeumban. A Kossuth és Prima Primissima-díjas alkotó február 13-án, 15 órai kezdettel tart vezetést összegző kiállításán a vásárhelyi közgyűjtemény emeleti termeiben.

Földi Péter

képzeletben gazdag, egyedi stílusú alkotó. Gondolatvilágát és műveit sajátos, a népmesék, a néphagyományok világából táplálkozó mitológiája hatja át.

Nagy Imre

művészettörténész, a Tornyai János Múzeum igazgatója a Földi-kiállítás megnyitóján a kortárs magyar művészet igazi fényhozójának nevezte a somoskőújfalui művészt. A Vásárhelyi Őszi Tárlatokon is rendszeresen kiállító, Tornyai-plakettet is elnyert alkotó több, mint hatvan művét láthatják az érdeklődők az e hét végéig nyitva tartó kiállításon.

Földi_Peter_tarlatvezetes_TJM_20150213

A pénteki tárlatvezetésen Földi Péter mesél különleges ecsetkezeléséről és feltárja az alkotásain megjelenő tárgyak és motívumok jelentését is a tárlatlátogatóknak. A eseményre a belépő kedvezményesen 250 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.