Közélet

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés

2015. február 5., csütörtök
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés

A közösségi közlekedés megújításáról hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az együttműködés célja a közösségi közlekedés megújítása, a korszerű intelligens közlekedési rendszerek, valamint az elektronikus viteldíj fizetési rendszerek bevezetése. A társaságok szándéka egyebek mellett a Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platform (NESZIP) koncepciójában megfogalmazott szolgáltatások fejlesztése, valamint az országosan egységes és átjárható Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform létrehozása, és szolgáltatásainak a Volán társaságokra történő kiterjesztése.

Veres Mihály

, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint a megállapodás hozzájárul az egységes jegyrendszer kialakításához, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy az elektronikus és mobilfizetési kultúra fejlesztését megvalósító projektek indításában közösen vegyenek részt. A közlemény idézi

Simon Gábort

, a Volán Egyesülés vezérigazgatóját, aki elmondta: a most aláírt együttműködési megállapodás mérföldkő az utasok számára kényelmesebb és gyorsabb fizetési lehetőségek biztosításában. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés várja a megállapodáshoz csatlakozni kívánó szervezeteket és gazdasági társaságokat, amelyek Magyarországon elektronikus és mobilfizetési területen működnek, illetve a mobilfizetést támogató tevékenységet folytatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.