Közélet

Bűnmegelőzési kurzust hirdettek a megyei rendőrök az SZTE-n

Bűnmegelőzési kurzust hirdettek a megyei rendőrök az SZTE-n

2015. február 16., hétfő
Bűnmegelőzési kurzust hirdettek a megyei rendőrök az SZTE-n

Mintegy ötven főiskolai hallgató vette fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által meghirdetett „Általános bűnmegelőzési ismeretek” elnevezésű prevenciós kurzust a 2014/15-ös tanév második félévében.

A Szegedi Tudományegyetemmel való együttműködés alapján immár tizenötödik esztendeje hallgathatnak a legfontosabb prevenciós témákban előadásokat a jövő pedagógusai. A 26 órás, 13 alkalmas előadássorozat tematikája az elmúlt időszakban több alkalommal is módosult, aktualizálódott, alkalmazkodva a változó hallgató igényekhez, megfelelve a kor legújabb kihívásainak. Olyan területekről - fiatalkori bűnözés, családon belüli erőszak, áldozatvédelem, iskolai erőszak, az internet veszélyei, környezetünk védelme, biztonságos közlekedés – szerezhetik meg az ismereteket a hallgatók, melyek majdani szakmai feladatuk magas színvonalú ellátásához jelentős segítséget nyújtanak. A kurzus helyszíne szerda délutánonként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.