Közélet

Bozó Zoltán kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat

Bozó Zoltán kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat

2015. február 24., kedd
Bozó Zoltán kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat

A Csongrád Megye Gazdaságáért díjat idén Bozó Zoltán, a MetalCom Távközlési és Rendszerintegrációs Kft. ügyvezetője vehette át Nemesi Páltól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől. A díjátadóra 2015. február 21-én, a Kamara Francia Üzleti Estjén került sor.

Az idei év díjazottja,

Bozó Zoltán

elektroműszerészként végzett, később marketinget tanult. Dolgozott az Antenna Hungáriánál, majd egy hazai borászatnál, de közben saját ötletein gondolkodott. 1991-ben két társával vállalkozást alapított, ahol másodállásban dolgozott, s az évek során egyértelművé vált, hogy a távközlésben nagy fellendülés várható. Társai nem voltak bizakodóak, így a szentesi üzletember elindult a maga útján. Vállalkozása, a MetalCom Távközlési és Rendszerintegrációs Kft. az 1999-es megalapítása óta évről évre eredményesen működik, és mára éllovas a távközléstechnika ágazatában. 2011-ben a vállalkozás a nemzetközi terjeszkedés reményében külföldi, többségi befektetőket vont be a cégbe, azonban a 2014-es évben a vállalat menedzsmentjének stratégiai döntése alapján magyar befektetők bevonásával megvásárolta a cég többségi tulajdonát a külföldi tulajdonostárstól és 2015 elején a társaság egyesült a többségi tulajdonos kft.-vel. Ma a cégcsoport - az alvállalkozói bázisával együtt - 300- 350 főnek ad munkát. Bozó Zoltán küldetésének érzi a társadalmi felelősségvállalást, támogatja a sportot és a rászorultakat. 2010-ben Az év üzletembere kategóriában megkapta a Presztízs díjat. 2012-től a CSMKIK Elnöksége, a Szentes Térségi Elnökség és az MKIK Nemzetközi Kollégiumának tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.