Kultúra

Beszélgetés a párizsi vérengzésről a Katolikus Házban

Beszélgetés a párizsi vérengzésről a Katolikus Házban

2015. február 19., csütörtök
Beszélgetés a párizsi vérengzésről a Katolikus Házban
charlie_tuntetes

"Charlie Hebdo üzenete, avagy a tolerancia vége" címmel beszélgetős estet rendez a Magyar Pax Romana Egyesület Morel Gyula csoportja és a KatHÁZ Közhasznú Nonprofit Kft. február 24-én a Katolikus Ház dísztermében.

"A Charlie Hebdo karikatúra magazin szerkesztői ellen elkövetett merényletet követően alapvető kulturális kérdésekről szólnak viták. Igaza lenne az új ateisták állításának, hogy minden vallás mindenképpen fanatikus? Igaza lenne a szólásszabadság védelmezőinek, hogy a szabadság nem korlátozható? Milyen elvek és milyen politikák mentén lehetséges a kultúrák együttélése az egyre színesedő Európában? Az iszlám milyen választ adott magára az eseményre, illetve általánosságban az erőszakra? Milyen kilátásai, céljai vannak a Pegida és más iszlám ellenes mozgalmaknak? A nyugati és az iszlám civilizációk közötti töréspontokat hogyan lehetne áthidalni? Többek között ezekre az égető kérdésekre keressük a válaszokat" - írják a szervezők az esemény ajánlójában. A 18 órakor kezdődő rendezvény vendégei

Máté-Tóth András

valláskutató és

Fodor István

történész lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.