Közélet

Állami kézbe kerülhet a hulladékgazdálkodás

Állami kézbe kerülhet a hulladékgazdálkodás

2015. február 12., csütörtök
Állami kézbe kerülhet a hulladékgazdálkodás
szelektihulladek04_gs

A hulladékgazdálkodás állami irányítás, kezelés alá kerülhet, ám a működtetés, a tevékenység, a szolgáltatás helyi szinten marad - mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Hejőpapiban, a 3,6 milliárd forintból elkészült mechanikai hulladék-előkezelő mű avatásán, csütörtökön.

A politikus úgy fogalmazott: a helyiek tudják jól működtetni a rendszert. Azt is elmondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, hogy a cél: minél kevesebb hulladékot lerakni, minél többet hasznosítani, és a lakosság anyagi terheit csökkenteni. Az országban egyedülálló zártkörű hulladék-előkészítő Miskolc és 36 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település kommunális hulladékából szelektálja az újra felhasználható másodnyersanyagokat, a fémet, a műanyagot, és az energetikailag hasznosítható termékeket, amelyekből másodlagos tüzelőanyagot lehet előállítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.