Közélet

A köznevelési törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz

A köznevelési törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz

2015. február 13., péntek
A köznevelési törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz

Március 31-ről június 15-re tolná ki annak határidejét a köznevelési törvény módosításával a fideszes Kucsák László, ameddig az önkormányzatnak nyilatkoznia kell a saját tulajdonában álló és az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézményei működtetésével kapcsolatos további szándékáról.

Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétett előterjesztés indoklásában a fideszes politikus rámutat: a hatályos törvényi szabályozás alapján 2015. március 31-ig nyújthat be kérelmet a 3000-et meghaladó lakosságszámú települési önkormányzat, ha a következő tanévtől, azaz 2015. szeptember 1-jétől a működtetési kötelezettségének nem tud eleget tenni, illetve a 3000 főt nem meghaladó lakosságszámú települési önkormányzat, ha a működtetést az államtól át kívánja vállalni. E határidő kitolása a helyi önkormányzati képviselők választását követő év június 15-éjére szerinte azért indokolt, "mert a települési önkormányzatok működtetési kiadásainak és költségvetési hozzájárulásainak összege pontosabban kerülhet így megállapításra".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.