Közélet

A demokrácia diadalmaskodott a gyálaréti részönkormányzati jelölésen

A demokrácia diadalmaskodott a gyálaréti részönkormányzati jelölésen

2015. február 7., szombat
A demokrácia diadalmaskodott a gyálaréti részönkormányzati jelölésen
reszonkormanyzo_gyalaret03_gs

Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő közölte: a falufórumon bizalmat kapott helyi lakosok kapták magasan a legtöbb részönkormányzati jelölést.

Pénteken 15 és 18, majd szombaton 9 és 12 óra között tömött sorokban érkeztek a gyálarétiek az óvodába, hogy ajánlást tegyenek arra a testületre, mely a következő évek során a helyi ügyek intézésében segít

Nógrádi Tibornak

(Fidesz-L.É.T.), a településrész önkormányzati képviselőnek. Ezzel a jelöléssel egyértelműen és visszavonhatatlanul megdőlt tehát az a nézet, hogy az emberek, a szegediek közömbösek a részönkormányzatiság iránt: öröm volt látni az arcokon, hogy Gyálarét új ambíciókat, motivációkat nyert. Ahogy a nyílt jelölést végig a helyszínen figyelemmel kísérő Nógrádi Tibor a SZEGEDma.hu-nak elmondta,

a nemrégiben megtartott falufórumon

megnevezett nyolc gyálaréti lakos (

Márki Piroska, Patai Lajosné, Pópity János, Szászi Balázs, Barna Istvánné, Süli Józsefné, Szénási Tamásné

és

Kovács Attila

) jelentős fölénnyel nyerte a két napi jelölést. Az önkormányzati képviselő furcsállta, hogy a jegyzői iroda jelen lévő munkatársai nem közölhették a pontos végeredményt, és rögtön hozzátette, nem feltételez ugyan semmiféle manipulációt, de annak legkisebb látszatát is kívánatos lett volna elkerülni. Nógrádi Tibortól megtudtuk: Szászi Balázsra érkezett magasan a legtöbb jelölés, ám Patai Lajosné, Barna István, Márki Piroska és Pópity János is a képzeletbeli dobogón vagy annak közelében végzett. A közgyűlés tavaly decemberben elfogadott SZMSZ-e szerint a gyálaréti részönkormányzat öt tagjára a polgármester tesz javaslatot a közgyűlésnek, mely a február 13-i ülésén hozza meg döntését. A következő napokat ily módon a szegedi demokrácia igazi próbájának tekinthetjük annak tükrében, hogy az eredmények ismeretében Botka László melyik öt személyt választja majd. Nógrádi Tibor megjegyezte: úgy érzi, nincs mitől tartani, hiszen Gyálarét ismét egységes volt, egységesen mozdult meg, és nagyon sokan lelkesen fognak a falu érdekében dolgozni a következő években is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.