Bulvár

2,7 milliárdnyi áfát csalt a parfüm-nagykereskedők

2,7 milliárdnyi áfát csalt a parfüm-nagykereskedők

2015. február 23., hétfő
2,7 milliárdnyi áfát csalt a parfüm-nagykereskedők
Raktár- Kiadási bizonylat

A NAV pénzügyi nyomozói vádemelést javasolnak az illegális parfüm-nagykereskedő bűnszervezet ügyében. A nyomozás során több mint egy milliárd forint értékű parfümkészletet és egy jól használható számítógépes nyilvántartást is lefoglaltak.

A gyanú szerint egy budapesti férfi szlovák gazdasági társaságok nevében rendelt parfümöt az Amerikai Egyesült Államokból, és szlovákiai értékesítés tervét színlelve Ausztriában kezdeményezte az árukészlet szabad forgalomba helyezését. Ezt követően úgy papírozták le, mintha az árukészletet egy nem létező szlovén személy nevén lévő magyar cégeknek, majd egy román gazdálkodónak eladták volna. Mindeközben a parfüm egyenesen a férfi által bérelt budapesti raktárba került. A parfüm-nagykereskedés készletét kiegészítették Európából beszerzett áruval is, majd egy jól bejáratott vevői kör részére értékesítették. A férfi az eladott parfümökből származó bevételéről adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be, azonban forgalma a raktárban lévő számítógépből és a nyomozás adataiból pontosan nyomon követhető volt. Így derült fény arra, hogy összesen 2,7 milliárd forint általános forgalmi adót titkolt el. A NAV pénzügyi nyomozói és szlovák kollégáik több helyszínen tartottak házkutatást és lefoglalták a bűncselekmény bizonyítékait. Emellett lefoglalták a bűnszervezet raktárának teljes készletét, százezer doboz, több mint nyolcszáz különböző márkájú parfümöt. A keletkezett kár megtérülése érdekében nagy értékű ingatlant, jelentős mennyiségű készpénzt, drága karórát és elektronikai berendezéseket is zároltak. A még előzetes letartóztatásban lévő, bűnszervezetet irányító férfit és a szállításban, értékesítésben, számlázásban közreműködő hat társát költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói a keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldik meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.