Kultúra

167 könyvtári és kulturális szakember továbbképzése valósult meg Csongrád megyében uniós támogatással

167 könyvtári és kulturális szakember továbbképzése valósult meg Csongrád megyében uniós támogatással

2015. február 24., kedd
167 könyvtári és kulturális szakember továbbképzése valósult meg Csongrád megyében uniós támogatással

A könyvtárhasználati szokások változása megköveteli a könyvtáraktól és a benne dolgozó szakemberektől, hogy tudásukat folyamatosan bővítsék. Az elmúlt két évben uniós támogatással nyílt lehetőség a társadalmi elvárásoknak megfelelően kialakított, korszerű könyvtári szolgáltatások hatékony működtetését szolgáló ismeretek megszerzésére, továbbfejlesztésére.

A szegedi Somogyi-könyvtárban 86 könyvtáros 29 féle tanfolyamon bővíthette tudását a pályázat keretében. Konzorciumi partnereinél a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtárban 22, a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban 17, a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaságban 15, a Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeumban 13, a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeumban 13, és a szatymazi Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban pedig 1 könyvtárosnak nyílt lehetősége szakmai ismereteinek gyarapítására. A „Tanulással a jövő kihívásai elé - Könyvtárosok szakmai ismereteinek fejlesztése a könyvtári szolgáltatások bővítése érdekében” című pályázat keretében a különböző könyvtárszakmai képzések mellett digitális és nyelvi készségeket fejlesztő, illetve a helyi közösségek értékfeltárását ismertető kurzust is választhattak a könyvtárak munkatársai. Az újonnan szerzett ismeretek segítik a könyvtárak innovatív tevékenységét, a meglévő könyvtári szolgáltatások színvonalának növelését. Az olvasásfejlesztés új területeinek megismerésével, a hálózati tudásépítés módszereinek gyakorlati alkalmazásával a felnőttképzést, az élethosszig tartó tanulást támogató szolgáltatások kifejlesztésére nyílik lehetőség. A képzésekről bővebb információt a könyvtár

honlapján

olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.