Közélet

Vida Ildikó ügyvédje: az ügyészség szerint rágalmazást követhetett el Goodfriend

Vida Ildikó ügyvédje: az ügyészség szerint rágalmazást követhetett el Goodfriend

2015. január 9., péntek
Vida Ildikó ügyvédje: az ügyészség szerint rágalmazást követhetett el Goodfriend

Kimerítheti a rágalmazás tényállását André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivő korábbi kijelentése Vida Ildikóról, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökéről - Futó Barnabás, a NAV-elnök ügyvédje szerint ezt állapította meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az M1 Este című műsorának

Futó Barnabás

azt mondta: megindították az eljárást rágalmazás gyanújával, de addig felfüggesztik, amíg

André Goodfriend

diplomáciai mentességét nem oldja fel az Egyesült Államok. "Tehát nemcsak mi gondoltuk így, hogy egyértelmű, hogy itt bűncselekmény elkövetésével vádolta vagy gyanúsította meg az ideiglenes ügyvivő az én ügyfelemet, hanem - a lefolytatott nyomozás alapján - a Központi Nyomozó Főügyészség is" - nyilatkozta Futó Barnabás Az estének. A műsorból az M1 Híradó közölt előzetes részletet. Futó Barnabás december 11-én közölte az MTI-vel, hogy a NAV elnöke feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend ellen. A NAV elnökének ügyvédje azt mondta: az amerikai diplomata Heti Válaszban december 4-én megjelent interjújában tett sértő kijelentése miatt tettek feljelentést. Az ügyvivő a lapinterjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás. A Központi Nyomozó Főügyészség december 15-én jelentette be, hogy nyomozást rendeltek el Vida Ildikó feljelentése alapján, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt. A NAV elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt indult nyomozás kapcsán az ügyészség indítványozta a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének a felfüggesztéséhez szükségesek - közölte a Legfőbb Ügyészség december 22-én az MTI-vel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.